Illustratie van:

International 553 - Hefinrichting zakt niet meer en hydrauliekpomp blijft lopen

Bij mijn international 553 zakt de hefinrichting niet meer. wel blijft de hydrauliekpomp pompen.
Heb het kraantje van de hef blokkering / daalsnelheid al los gehad.
Heb het deksel onder de stoel al los gehad en vergeleken met het werkplaatsboek, maar kan niets vreemds ontdekken. Heb ook nog een International 523 waar het zelfde principe word gebruikt en als ik dit vergelijk met de 553 kan ik ook hier niet ontdekken wat er bij de 553 fout is.
Heeft iemand dit al eens meegemaakt of weet waar het eventueel aan kan liggen?

Alvast bedankt. Ron

Deel dit topic

Reacties

henrie-assinck
Zou het kunnen dat de diepteregeling vast zit? Of iets klem zit tussen de topstang en de stift van de diepteregeling?
Ronny Pl
@henrie-assinck de trekker staat gewoon los zonder machine in de 3 punt. wat mij echter wel opvalt is dat je normaal de hef armen in de bovenste stand toch nog iets kon tillen, maar nu zitten ze echt vast boven in.
Klein Rot
@Ronny Pl
Dan is er iets dat de diepteregeling bedient. Als je de hef normaal in de hoogste stand zet kan je de hef armen met de hand nog iets optillen. het laatste stukje heffen kan je doen door de hendel van de diepte regeling maximaal boven in te zetten.
Controleer of er niets klem zit bij het stiftje van de diepteregeling wat Henrie-assinck zegt
Ronny Pl
@Klein Rot Dankjewel. zal van de week eens kijken.
henrie-assinck
Dan zal er binnen in de hefbrug toch iets mis zijn met de stuurschuif. Dat die schuif niet naar de neutraal of daal stand kan.
Ronny Pl
@henrie-assinck Ik heb volgende tekening. kan hier niet uit opmaken welk deel de max hoogte van de hefinrichting bepaald.

(klik om te vergroten)

henrie-assinck
@Ronny Pl Bovenop de hefbrug zit een deksel. Hieronder bereik je de bediening van zowel positie- als diepteregeling en kun je deze bijstellen/monteren/repareren. Ik zou daar 'ns kijken of er iets klem zit of afgebroken is...

Kun je door bewegen van de hendel van de diepteregeling nog wel de stift van de diepteregeling zien in- en uitschuiven?
Ronny Pl
@henrie-assinck De hendels bewegen gewoon. zal van de week nog eens binnen in kijken of ik iets over het hoofd heb gezien.
Dankjewel.
henrie-assinck
@Ronny Pl Al verder mee gekomen? Ben wel benieuwd... 😉
Ronny Pl
@henrie-assinck
Helaas is de situatie nog hetzelfde. Ben aan het wachten tot een oud monteur tijd heeft om mij te helpen met het demonteren van het hefdeksel. Zoals het uitziet is niks stuk of verbogen. Blijft een raadsel. 🤔
henrie-assinck
@Ronny Pl Op de afbeelding met onderdelen zie je een stang met de nummer 29, 30 en 31. Deze stang (stop-stang) wordt door de hefas (staat niet op dit plaatje) tijdens het heffen teruggetrokken. Hiermee trekt deze de stuurschuif in de stuureenheid terug. Als de stuurschuif ingedrukt wordt, gaat de heffing omhoog, schuift de stuurschuif terug, dan daalt de heffing. Tussen indrukken en terugschuiven blijft de heffing op positie.

De stop-stang zou de vingertjes (19 en 20 op de afbeelding) en daarmee de stuurschuif terug moeten trekken op het moment dat de heffing bovenin staat.

Misschien is daar iets mis? Dus bij het gedeelte stop-stang en hefas?
Ronny Pl
@henrie-assinck ik hebben het euvel gevonden. De op de foto aangegeven plunjer blijft soms op onverklaarbare wijze vast hangen. De vinger die hier achter zit hing er maar los bij en onverklaarbaar waar deze voor diende. Na wat peuterwerk bij de plunjer schoot deze plots weer los en zit nu tegen de vinger die de plunje behoort te bedienen. Zaterdag tig keer de hef bediend en bleef het naar behoren doen. De plunjer beweegt bij de bediening van de hef en komt als deze op de ingestelde hoogte is weer terug in neutraal stand. ook dalen is geen probleem. Misschien hebt U hiervoor een verklaring.
Ik zag in één van Uw reacties op Kleinrot dat U foto's plaatste uit een werkplaats boek. Is dit nog ergens verkrijgbaar?

(klik om te vergroten)

De blauwre pijlen geven de plunjer aan.
Klein Rot
@Ronny Pl
Dat beugeltje dat achter de plunjer zit moet ervoor zorgen dat als de hefinrichting door een of andere oorzaak te hoog komt door een storing, de plunjer terug getrokken wordt. Het andere eind zit aan de hefas
Ronny Pl
@Klein Rot de plunjer blijft af en toe hangen.daardoor blijft hij de hefinrichting om hoog pompen. Zal waarschijnlijk de plunjer moeten demonteren om te kijken wat de oorzaak is. Het vreemde is dat hij dat maar heel af en toe doet.
+1
henrie-assinck
@Ronny Pl Ik kan maar één ding bedenken: dan moet er vuil binnen in de plunjer/stuurschuif zitten, waardoor deze blijft haken. Mogelijk een versleten afdichtingsring? Weet niet of deze daar gemonteerd zitten, en anders vuil dat via de pomp in de stuurschuif is gepompt?
henrie-assinck
@Ronny Pl Overigens is een werkplaatshandboek voor de hefinrichting beschikbaar op de pagina van dit type trekker. Die heb ik enkele weken geleden geüploadet.
henrie-assinck
@Ronny Pl Benieuwd of je het probleem inmiddels al hebt weten op te lossen en wat de oplossing uiteindelijk bleek. Laat je even van je horen?
+2
Ronny Pl
@henrie-assinck
Heb het werkplaats handboek gedownload. Bedankt hiervoor.
Op dit moment werkt de hef naar behoren, maar door tijd gebrek heb ik nog geen tijd gehad om alles te demonteren eens grondig te reinigen. Zou ik hierbij iets bijzonders tegen komen de laat ik je wel iets weten.
Ronny Pl
@henrie-assinck heeft even geduurd maar nu tijd gemaakt om alles uit elkaar te halen en schoon te maken. Geen bijzonderheden aangetroffen. Ziet er naar uit dat een vuiltje of iets anders de oorzaak is geweest. In iedergeval werkt nu weer alles naar behoren en hopen dat het euvel opgelost is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 553 en hebben de trefwoorden hefinrichting en hydrauliekpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!