Deutz-Fahr Agrotron 215 - Hydrauliek problemen bij start

Sinds enige tijd merken wij problemen bij onze agrotron 215 waar de hydrauliek "jankt en klettert" bij start gelijk bij deze persoon op youtube die hetzelfde probleem heeft.

In zelfzame gevallen komt dit porbleem ook terug tijdens het rijden.

Bij de eerder vermelde video komen ze terug om 2 problemen:
-Filter in de leiding van de voorvering verstopt
-Overdrukventiel kapot

De load sensing pomp en overdrukventiel zijn aan de verf te zien al ooit vervangen geweest door een vorige eigenaar.

Volgens de schemas zou er een filter moeten zitten in de controleblok met stikstofbalgen voor de voorvering. In de persleiding van de blok waar je zou verwachten dat deze zit blijkt geen filter (meer) te zitten. Of zoeken we hier op de verkeerde plaats?

Drukmetingen van de pomp en LS druk lijken ook niet abnormaal (moeilijk te meten aangezien het janken snel we gaat en trillingen kan je ook niet goed zien op een klok met glycerine erin). De pomp gaat niet boven de +-200 bar en de LS gaat van +-20 bar tot +-200bar naarvanhand of er ventielen bediend worden.

Iemand (deutz techniekers) enig idee waar eerst verder te kijken? Dit lijkt me ook een terugkerend probleem te zijn bij deze types. Wanneer je naar wat 2e hands trekkers van dit type gaat kijken zie je er ook niet veel die nog geen nieuwe pomp,... hebben.

Alle feedback welkom om te voorkomen dat we onnodig onderdelen aan het vervangen zijn tot het opgelost geraakt.

Deel dit topic

Gert Agripassion

Reacties

joop-same
De LS druk van de pomp kan ook niet goed afgesteld zijn, er kan lucht aangezogen worden, dan heb je ook lawaai, en er kan te dikke olie inzitten ook vaak een oorzaak.
Er kan een leiding niet goed liggen of er is ergens iets tussen een leiding gebouwd.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 215 en hebben de trefwoorden hydro en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!