Atlas AB 1202 - Voeler op luchtinlaat

Kan iemand ons vertellen wat de functie precies is van deze voeler en hoe en waar deze aanvankelijk was aangesloten, want momenteel nu is deze -zoals op de foto’s is te zien- onderbroken?

Deel dit topic

davids

Reacties

Fendt926Driver
Welke voeler??
Foto??
+1
ronald-deutz-fahr
Luchtfilter sensor?
dat er een lampje gaat branden als je filter vol stof zit?
davids
Ik heb de sensor een voeler genoemd… Weet je/iemand toevallig ook welk lampje, zodat ik dit kan heraansluiten?
ronald-deutz-fahr
@davids bij dat oude spul wat geen dagenlang in het stof draait, is regelmatig controleren van het filter ook voldoende lijkt mij. Je weet zelf wel dat, als je een dag in het stof aan het graven bent, dat je einde van de dag het filter moet uitblazen/leeg kloppen.
Fendt926Driver
@davids het laatste lampje van deze foto is van het luchtfilter

(klik om te vergroten)

davids
@Fendt926Driver Dankjewel voor de info. Wij hebben bovendien geen lampjes. Wij hebben die op het dashboard: 2 in een klok voor oliedruk enz… en 4 bovenaan dashboard
+1
Fendt926Driver
@davids de sensor is (bijna altijd) massa geschakeld.
Dus als je er wel een kabeltje kunt vinden in de buurt van de sensor. en die aan de massa houdt zou er een lampje kunnen gaan branden op het dashbord (als het lampje heel is tenminste)
davids
@Fendt926Driver Dit is een goede tip. Ik controleer de machine in de buurt van de sensor op een kabeltje en koppel dit even, voor zover ik er natuurlijk 1 vindt. Thx
+1
langeslagdiesel
Ik sluit me even aan bij me voorgangers qua reactie. Welke censor op welk type atlas 1202? Maak ff een foto van wat je bedoelt en maak het type plaatje ff compleet als je wat vraagt. Atlas heeft door de tijd heen verschillende series gehad onder nummer 1202. Dus ff betere huiswerk maken.
blauwe tractor
@langeslagdiesel
Zou zomaar de gloeiplug kunnen zijn.
davids
@blauwe tractor @langeslagdiesel @Fendt926Driver Zie hier al enkele fotootjes. Ik was in de veronderstelling dat ik deze reeds had toegevoegd. Maar er moet ik zijn misgegaan waarom dit niet is gebeurd. Maar hierbij dus rechtgezet. Misschien is probleem nu wel duidelijk.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

blauwe tractor
Dit kan ook voor een snelstartmiddel toedienen zijn.
davids
@blauwe tractor @langeslagdiesel @Fendt926Driver Een snelstartmiddel? Dit is mij onbekend. Deze start van de eerste tik. Volgens mij zit er ook geen voorgloeisysteem op. Ik start met een drukknop en die slaat meteen aan
+2
blauwe tractor
@davids Het is iig geen elektrische aansluiting, dan zal er een slangetje hebben gezeten met een soort van indicator die aangeeft dat het luchtfilter verstop is.
davids
@blauwe tractor zeer juist. Misschien dat er hier toch nog iemand aanwezig is die dit kan bevestigen?
+1
langeslagdiesel
@davids blauwe tractor heeft het bij het juiste eind. Dit is een vacuüm klep. Kan nog wel eens zijn dat als dit klepje heel en nieuw is, deze een soort slissend / fluitend geluid geeft als de motor te kort lucht krijgt door een verstopt luchtfilter. Maar dan moet je het wel heel bond maken met een oliebad luchtfilter. Dit is jaren 60 / 70 techniek.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas AB 1202 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!