Ford 4610 - Olie lekkage hydrauliek ventiel

De twee rechter hydrauliekventielen van mijn ford 4610 lekken naar mijn mening teveel olie en dat wil ik graag oplossen. Het is de versie waarbij een handel gebruikt wordt om de slangen aan te sluiten en los te koppelen. Mijn vragen:

1. Is het "vrouwtje" van dit ventiel er uit te draaien (tang erop??) en kom ik dan bij afdichtingsringen uit? Ik zie geen schroefdraad waar het vrouwtje het huis in gaat en er is ook geen sleutel op te zetten. Daarom mijn twijfel.

2. Als de "vrouwtjes" er uit kunnen, kan ik dan gewoon de linkerset en de rechterset verwisselen? Immers de linkerset wordt zelden gebruikt en lekt niet.

3. Als er een grotere revisie nodig is, is onderstaand setje van histoparts daarvoor bedoeld en geschikt?

Heeft iemand andere tips om dit op te lossen?

Pieter

Deel dit topic

Kwootje

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hydrauliekventielen met handels

(klik om te vergroten)

Histopart modificatieset

Reacties

wessel8830
Ring met gaten kun je losdraaien, had niet met tang gedaan is wel een speciaal gereedschap voor te koop. als die eruit is ben je bij de afdichtingen. zoek je alleen afdichtingen om de originele ventielen weer te gebruiken of om echt een modificatie te doen voor een push/pull snelkoppeling. hendels wat er nu aanzitten hebben vrijwel dezelfde functie. qtp verkoopt die modificatiesetjes ook, weet niet of er veel prijsverschil is, succes.
Kwootje
Wessel8830,

Dan ga ik proberen om de ring met de gaten los te draaien en de afdichting te vervangen als dat de eenvoudigste oplossing is.

Pieter
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!