Illustratie van:

Deutz D4506 - Vernieuwen kogelgewrichten stuurstang en spoorstang

Hoi,
Bij mijn in lengte aanpasbare stuurstang kan ik de kogelgewrichten demonteren, echter vind ik op de webshops enkel het complete gewricht met draadstang of staaf eraan (zoals bij deze webshop: schlepper-teile.de/de/traktorteile/lenkung/index.pmode). Hoe wordt dan het kogelgewricht vervangen waarbij de stang met 3 of meerdere knellen in de buis vastgemaakt is? Ik heb mij een revue-technique aangeschaft maar ik vind deze waardeloos.
Alvast bedankt
Lieven

Deel dit topic

Reacties

+1
basia
Kogelgewricht dat in de stang "vast-gekneld" is kun je niet vervangen ; deze kogel word kompleet met stang geleverd
lievenn
Als dat zo is, waarom kan je dan het kogelgewricht kopen met een stuk stang aan van 23cm waarop de 3 inkepingen voorzien zijn?
Ms. de oude stang doorslijpen net naast de 3 inkepingen, nieuwe erin en vastknellen, eventueel nog enkele puntlassen aan de buitenzijde?
goeiedag eem
@lievenn er zijn verschillende soorten spoorstangen, je hebt bij deutz voorassen die in spoorbreedte verstelbaar zijn doordat je ze in en uit kan schuiven, en daar heb je de verstelbare spoorstang bij nodig, je hebt ook voorassen die niet in breedte verstelbaar zijn en daar heb je dan een vast onder zitten. daar zit ook het verschil in bij jou dat je een andere spoorstang moet hebben die helemaal vast is of je moet het andere eind erbij kopen waar het stuk weer in moet wat je nu hebt
+1
5000 fan
Gewoon aanlas kogel bestellen en de oude afslijpen, veel goedkoper. Stand vd wielen kun je nog regelen met de makkelijk vervangbare schroefkogel aan de andere kant. Wel ff opletten dat je de goede conus besteld als je een universele neemt
Rick V
@5000 fan en niet het nieuwe stuurkogel rubber laten affikken😜
+1
goeiedag eem
@5000 fan heb een complete nieuwe spoorstang met kogels passende op de 6006 gezet, wel eem jaar of 8 geleden, dacht 75 eur, zoiets daar ga ik niet voor martelen aan een stuursysteem, dat moet 200% goed en betrouwbaar zijn. Niet dat lassen niet goed kan zijn, maar gewoon het risico.
+1
bob de bouwer
Ik heb pas een nieuwe gekocht,ongeveer 100 euro, kun je niet voor liggen martelen
atlaspower
Deutz is vrij goedkoop, je kunt ze gewoon compleet bij kramp bestellen, scheelt je een hoop gedoe, de oude eruit halengewoon losdraaien en een harde klap met de hamer op de zijkant waar het conische gedeelte in zit, komt hij zo los, wel even naar de maten van het draad kijken, daar zit nog wel eens verschil in tussen types
+1
lievenn
Bedankt voor de info. Aangezien de prijs van nieuwe losse kogelgewrichten in de buurt komt van een stang zal ik geen tijd verspillen met het vernieuwen van de bestaande.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
427