Illustratie van:

Joskin Bemester - Demonteren voor keerringen vervangen

Wij hebben onlangs een joskin bemester gekocht. Wij willen graag de keerringen vervangen uit voorzorg. Hoe kunnen we de verdeelmolen demonteren, moet daarvoor die vierkante bout losgedraaid worden, of de boutjes die hiernaast zitten in de flens?
Hoe kunnen we vervolgens de keerringen vervangen?, deze keerringen zitten in de tussenkamer heb ik mij laten vertellen. En zijn er nog andere dingen waar we op moeten letten?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

EA_MF
Die dop moet er af, daaronder zitten een paar moeren met bolle ringen er onder (waarmee je de druk op de snijplaat regelt), die moeten ook los. Daarna kun je in de 2 lege gaten in de snijplaat 2 M12 (tap)bouten draaien en daarmee de snijplaat omhoog drukken en vervolgens uit de verdeelmolen pakken. Als je dat er uit hebt kun je zo bij de keerring, controleer wel even of de flens nog glad is en de gaten in de tussenkamer open zijn, mocht de flens wat ruw zijn kun je er beter meteen een rvs speedi sleeve omheen zetten.
Renault95
We hebben keerringen eruit en deze zijn besteld. Bedankt. Nu zitten we met het volgende. De bemester heeft vijf hydrauliekaansluitingen. 2 voor in en uitklappen, pers, retour en lek voor verdeler. Nu zitten er op de joskin tank ook 5 aansluitingen, 2 voor in en uitklappen en 3 andere aansluitingen. Nu verwacht ik dat het mannetje de lek is. ( zie foto). Maar deze gaat het volgordeblok in, wat ik nogal onlogisch vind. Weet iemand hoe dit zit ?

(klik om te vergroten)

inter-sound
Hier gaat de lekleiding ook het volgordeblok in (slootsmid)

(klik om te vergroten)

Kubota
Staan er geen letters bij de aansluitingen op het volgordeblok? Het zou kunnen dat het volgordeblok ook een lekaansluiting heeft.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Bemester en hebben de trefwoorden vervangen , demonteren en bemester geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0