Deutz 10006 olie lekkages verhelpen

Beste Tfers

Ik zou willen 2 olielekkages bij mijn 10006 verhelpen.

De keerring van de aftakasstomp, nu vraag ik me af moet ik daarvoor het hefdeksel eraf halen of enkel het deksel met de 4 bouten aan de stomp zelf?

Ik heb ook nog een lekkage aan de as van de handrem die door de achterbrug van links naar rechts gaat, word die afgedicht met O ringen of met een keerring of nog met iets anders?

Zie fotôs

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
InsaneNL
Handrem as zijn gewoon keerringen en voor de aftakas hoeft alleen het dekseltje er maar af, keerring zit ook in het dekseltje. Als je het deksel er af hebt kan je de aftakas er ook zo naar achter uittrekken, is alleen wel een as van +-75CM. Voor beide keerringen geld dat de olie uit de bak moet, en neem dan ook gelijk de kans om het aanzuig filter er onderuit te halen, de ronde plaat midden onder de bak. Orgineel zijn waarschijnlijk metalen uitwas filters, als deze kapot zijn past een wegwerp filter van bijv. Case IH of Fendt met soortgelijke bak ook.
roscho
Quote Reactie van @InsaneNL:
beide keerringen geld dat de olie uit de bak moet

Voor de aftakaskeerring kun je de trekker ook met de voorwielen in een slootje zetten o.i.d., dan komt er maar heel weinig olie uit.
Met wat pech is bij de keerring in de achteras een groef gesleten, dan krijg je de boel niet dicht. In dat geval zou je een speedi sleeve (skf.com/uk/products/…) om de aftakas moeten schuiven.
faane
@roscho ok, zal ik bekijken bedankt voor de info.
Gr
faane
@roscho beste,
Ik heb vandaag het deksel van mijn aftakasstomp losgemaakt en inderdaad er is een groef ingelopen ik zal er dus een speedy sleef moeten overschuiven.

Alleen heb ik geen enkele ervaring met de speedy sleef.

Zou het mogelijk zijn mij op weg te helpen met de speedy sleef hoe ik die moet gebruiken? en welke maat ik moet bestellen de as is 45 mm.

Moet ik dan ook de maat van de keerring aanpassen of is de speedy sleef zo dun dat dit niet nodig is?

Alvast bedankt.

Groeten

(klik om te vergroten)

InsaneNL
@faane Speedy sleef is meestal nergens voor nodig, er zit genoeg ruimte in het deksel om de keering iets verder naar binnen of buiten te zetten. Hier ook gedaan, blijft perfect dicht.
willemk
@InsaneNL wat voor keering zat er nu in? Als het past een bredere erin zetten of twee hele smalle. Of die speedy dleeve erover trekken
faane
@willemk nu is het een keerring van 8mm
faane
@InsaneNL ok bedankt voor je raad, ik zal het eens proberen.
faane
@InsaneNL beste,

Vriendelijk bedankt voor je hulp.
Ik heb vandaag het deksel van de aftakasstomp los gemaakt, maar ik heb gezien dat er een groef in de stomp gesleten is van de keerring.
faane
Ok, vriendelijk bedankt voor de info!
+1
davids
Vrijwel alles is nog verkrijgbaar van die motoren :

deutz.nl/home.html/

deutz.be/home.html/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden achterbrug , deutz 10006 en aftakasstomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
528