Fendt / MF Fella hark

Ik lees alveven mee maar om een vraag te stellen toch maar een profiel aangemaakt.
Maar wij zijn aan het kijken voor een nieuwe hark. Nu aantal jaar een SIP gehad maar dat was niet ons ding.
Nu kwam de dealer met een Fendt hark.
Iemand hier ervaring mee?
Mvgr Karel Jansma

Deel dit topic

Reacties

worteljcb
Ik hoor gebruikers niet klagen over de harken. Persoonlijk vind ik wel dat die niet mee kan in het rijtje van kuhn, krone, claas als je kijkt naar een stukje techniek en constructie. Maar daar is de prijs ook naar. Ligt er maar net aan hoeveel bunders je wilt gaan doen, wat voor land je hebt en hoe lang die mee moet.
+1
spotmelker
Hier draait een Fella sinds 2001 waarmee in de beginjaren naast gras ook veel stro mee geharkt is. Dat laatste is door het ongelijke land zwaar voor een Hark. Ik heb ook mijn twijfels gehad over de kleine rotorbehuizing maar bij schade kun je per tandarm de aluminium behuizing vervangen. Dit is 2 x gebeurt door te dicht langs een baal te rijden. Ik heb de stangetjes van de hark-hoekverstelling met Tie-wraps vastgezet omdat die na een aantal jaren begonnen te rammelen. Verder probleemloze machine met mooi geïntegreerde besturing.
+1
Jeroen-ford
Wij hebben jaren geharkt met een fella ts 840. Erg fijne machine alleen de aftakas uiteinden op de rotors waren door kapotte lagers ingesloten in het huis. Dit schijnt een bekend probleem te zijn bij deze harken. Een groot mechanisatie bedrijf uit witmarsum heeft er een oplossing voor. Wij hebben er echter voor gekozen om hem in te ruilen op een jong gebruikte krone swadro. De inruilprijs van de kapotte fella was ook nog zeer hoog.
+1
GerbertXL
Nou ben ik wel benieuwd naar de ervaringen met de sip @Boerkarel .
+1
JoranK
Hier een MF op demo gehad. Harkte schoon maar zwadvorming kon beter.
In de smalste stand hapte de buitenste tanden eerst in de grond bij het neerdalen.

Ook een x een claas liner te harken gehad hier. Persoonlijk gaat daar mijn voorkeur meer naar uit maar die zit wel hoger in prijs volgensmij.
NH-Ford
@JoranK mijn ervaring ook, Fella, MF, Fendt zijn mooie, simpele harken. Alleen als het er echt op aan komt met de omstandigheden en zwadvorming zijn andere merken wel in de plus.
+1
Kieran
Ook een Vicon dealer in de buurt toevallig? Zou ook eens kijken naar een Andex 844. Top hark!
Fendt926Driver
@Kieran ik heb een andex 843.
De voorloper van jou 844.
En ben er blij mee.
Maar zou niet weer zo een kopen.
Laat soms zonder aanwijsbare reden gras liggen vlak bij de wiers.
GerbertXL
@Fendt926Driver had ik ook bij mijn kverneland. Prachtig apparaat, jammer dat ie zo matig harkte 😁
DualPower
@Fendt926Driver Maar zoals je zegt; je hebt de voorloper. Zover ik kan zien wordt de 844 sinds 2010 gemaakt dus wie weet is jouw probleem 11 jaar geleden al opgelost.

Zelf harken wij al 21 jaar met een Niemeyer 715 S met de twin tanden, niks harkt schoner. Die wordt onderhand een dagje ouder, zou zo weer een Niemeyer kopen maarja helaas bestaan ze niet meer. Dus ben wel benieuwd wat hier gezegd wordt.
hoest
@DualPower hier dit jaar overgestapt van niemeyer naar een pottinger. Ik wil niet meer terug. Was dan ook een overstap van oud lijk naar nieuw dus niet helemaal eerlijk vergelijken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fella en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!