International 844 S - Met hoeveel Nm moet ik mijn kopbouten aandraaien?

Ik heb mijn cilinderkop van mijn international 844-s afgehaald, maar nu wil ik weten met hoeveel Nm ik de kopbouten moet aandraaien.

Er staat in het boek dat ik heb, dat het met 15 Nm vast moet voor kopschroefen met band en 5 Nm voor de kopbouten. Kan iemand me meer duidelijkheid geven over welke ik moet gebruiken.

Echter vindt ik het zelf raar dat ze maar zo los hoeven wand ik heb met 200+Nm de bouten los moeten draaien

Mij werd door iemand verteld dat ik de koppakking ligt in zou kunnen vetten, maar ik ben niet zo zeker of dat wel een goed idee is

Deel dit topic

Krijn walstra

Reacties

+1
Krijn walstra
Dit is wat er in het boek staat

(klik om te vergroten)

hakkert6
Eerst allemaal 40nm, daarna allemaal 80nm, daarna 150nm
ArrowInterfan
De gegevens in jouw boek net als in de mijne zijn in kpm aangegeven dus 10 Nw = 1kpm. Ik zou ze zoals hierboven aangegeven eerst op 40 Nm = 4kpm, 80 Nm = 8 kpm en daarna op 150 NM = 15 kpn aandraaien. De koppakking hoef je niet in te vetten, is een foefje om de pakking op zijn plaats te plakken, maar als je de kop er goed op kan leggen is dat niet nodig.... Succes!!
+1
Krijn walstra
@ArrowInterfan aha dus zo zit het. Bedankt voor de info dan kan ik morgen alles weer in elkaar zetten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S en hebben de trefwoorden international 844 en cilinderkop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!