Aansluiten kabel voor de toerenteller

Ik heb een D432 waarop een toerenteller gemonteerd is. Echter werkt deze niet omdat de kabel ontbreekt. Ik heb inmiddels een kabel maar waar moet ik deze monteren? Zit die op de bak of zit dit op de nokkenas aangesloten. Ik kan het niet vinden in het werkplaatshandboek vandaar de vraag. Volgens mij is de aansluiting hetzelfde als een D430 als bij een D432.

Deel dit topic

richard.kas1986

Reacties

Klein Rot
@richard.kas1986
Voor op het distributiedeksel moet een haakse aandrijving zitten waarop de toerentellerkabel moet worden aangesloten. Op de foto bij nr 11c.

(klik om te vergroten)

richard.kas1986
@Klein Rot Zo lang is de kabel niet die ik erbij heb. uit welke pagina heb jij deze afbeelding gepakt?
Klein Rot
@richard.kas1986
Afbeelding komt uit de onderdelen hoofdcatalogus van de D serie trekkers. Deze aansluiting is de enige mogelijkheid om het toerental van de motor te meten.
Heb een foto toegevoegd van zo'n deksel.

(klik om te vergroten)

richard.kas1986
@Klein Rot Dan zie ik het probleem al, ik heb een andere deksel aan de voorzijde. Bedenk me ook, ik heb een d432 chassis maar een d436 blok.......volgens mij hebben die geen toerenteller.
Klein Rot
@richard.kas1986
denk de latere versies wel, het distriebutie deksel is van beide motoren gelijk.
richard.kas1986
@Klein Rot ik ga nog eens verder zoeken maar ik kon net niet zo wat ontdekken. bedankt voor de tip in ieder geval.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!