Battioni & Pagani onbekend/overig - Pomp loopt te bokken

Al sinds 2009 hebben we ee joskin modulo 2 tank met vacuumpomp. De 1e was na 2 jaar opengebarsten en hebben we voor weinig een vervangende van de importeur gekregen. Nu is het zo dat de huidige vacuum pomp een Battioni Pagani een beetje gek doet. Vooral met het zuigen. Als je aan het zuigen bent gaat het de 1e 40/50 seconden goed zonder problemen. Maar hierna begint ie erg veel te schokken en te bokken. Er zitten handmatige olie druppelaars bij en stel ik altijd bij. Zou het de tandwielkast zijn of zijn de schotten aan vervanging toe?

Groeten Ton

Deel dit topic

Reacties

+1
2850Johndeere6R
Kan het zijn dat er rotzooi in de pomp zit? Op stage ook wel eens gehad dat die begon te bokken met zuigen bij de eerste vracht, bleek er allemaal opgedroogde stront in te zitten. Alles schoon gemaakt en liep weer als een tierelier
Ton_Deere
@2850Johndeere6R ja het zou kunnen. maar het was vorig jaar ook al het geval en nu weer. ook somers als olie al warm is en dunner
+1
flip1150
Doet hij dat elke keer of toevallig een keer. Hit zou namelijk kunnen zijn dat de hoeken van de aftakas niet gelijk zijn. dan krijg je slagen op de pomp en deze zal dan beginnen te schokken. Of dat de trekker er scheef voor staat.
Ton_Deere
@flip1150 het gebeurt altijd bij elke vracht. het maakt ook niet uit onder welke hoek je staat. het gekke is dat er het 1e moment geen last van is maar daarna wel
+1
spotmelker
@Ton_Deere zijn de kruisstukken van de aftakas goed soepel en kunnen die niet verlopen door b.v. een ontbrekende borgring?
Ton_Deere
@spotmelker ik heb een snelle blik geworpen maar heb nix kunnen ontdekken met de aftakas.
+2
Kijk maar eens of de ingaande as van de pomp mooi horizontaal staat. Wat jij beschrijft komt me bekend voor, tank van een klant enkele dagen mogen gebruiken, zelfde symptomen. De tank hing achter onze 824 wat hoger dan bij hem waardoor de pomp niet mooi vlak stond, geeft enorme schokken als die belast wordt. Effe de dissel een gat verzet en het was opgelost, geen schokken meer. Beide assen, van tractor en pomp dienen zo goed mogelijk dezelfde hoek te hebben.
Ton_Deere
@luk-van-der-velpen er zit sinds 2 jaar denk ik nu een k80 koppeling aan ipv kipperknobbel. Maar wel achter dezelfde trekker. Ik kan me eigenlijk niet een direct verschil meer bedenken.
Onze dissel kan je niet verzetten. Hij heeft vast draai punt en een bladvering.
Ik ga binnekort kijken of een andere aftakas misschien helpt🤷🏼‍♀️

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
667
TREFWOORDEN