Illustratie van:

Wierda Agrotruck voor Mart Munsters

Onlangs heeft Wierda Voertuig Techniek uit Joure dit op een MAN 4×4 trekkerchassis gebaseerde voertuig afgeleverd aan Mart Munsters B.V., met vestigingen in Deurne, Helden en Leudal. Wierda heet op de vooras 600/50R26,5 Alliance banden en achter 750/45R26,5 Alliance gemonteerd, en alle benodigde aanpassingen daarvoor gemaakt. Tevens is er een bandendruk systeem en een hydraulisch systeem gemonteerd. Achter aan het chassis is een K80 koppeling geplaatst. Het voertuig is toegelaten op de weg tot maximaal 40 kilometer per uur. Voor de kentekenfetishisten: TPH39G.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

walker1
Als je er maar max. 40 km/h mee mag rijden, dan heeft het toch geen enkele meerwaarde t.o.v. een normale landbouwtrekker?
deufi
@walker1 Waarschijnlijk veel goedkoper in aanschaf dan een landbouwtrekker.
radium45
@deufi Dat zou goed kunnen, ik ben wel benieuwd wat zoiets mag kosten. Weet wel dat een vrij standaard uitgevoerde normale truck niet het meeste geld kost. Als je de prijzen gewend bent wat er voor een trekker of andere zelfrijder betaald wordt tenminste.
deufi
@radium45 Ik dacht dat een standaard MAN truck zonder poespas zo rond de 70K nieuw zat, Een trekker met hetzelfde motor vermogen een stuk meer.
radium45
@deufi Dat bedoel ik maar. Hetzelfde met bestelbusjes. Als je een beetje standaard ding besteld waar geen heel alfabet achterop staat die je aan 180 pk helpen dan koop je voor €20.000 al een leuk wagentje waar je zomaar weer 20 jaar mee rijden kunt.
walker1
@deufi Daar zit inderdaad wat in, zeker als je een trekker enkel voor transportwerk gebruikt, wat heb je dan aan een hef voor en achter, met alle elektronica zoals kopakker management en meer wat er allemaal op zit.
Misschien is het ook nog zo dat die maar 40 km/h mag, maar nog steeds de 80 km/h haalt zoals echte vrachtwagen.
sallander
Vind t ook vrij bijzonder dat je een nieuwe kipper oplegger hebt voor € 35.000 en dat een nieuwe dumper bijna 10K meer kost
deufi
@sallander Een nieuwe zanddumper vind je niet meer voor 45K voor eentje met een redelijke maat. Een 22 tons zanddumper met gestuurde as en kleppen, afhankelijk van het merk al snel tussen 60 en 85k.
sallander
@deufi Ik wou ook niet overdrijven, gewoon standaard zonder kleppen zal nog wel lukken voor dat geld

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MAN TGS 2nd gen (vrachtwagen) en hebben de trefwoorden agritruck , wierda , wvt en agrotruck geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!