Illustratie van:

Fendt 711 - Hoe kun je de vario oliedruk aflezen op het scherm?

Onlangs een 711 vario gekocht

Deel dit topic

Reacties

willemk
Dat kan je beter aflezen voordat je hem koopt, maar denk dat die nog wel goed is. De onze zit er al 24000 uur in en doet het nog steeds. Werknemer weet hoe het moet, maar er zijn filmpjes op youtube die mooi laten zien hoe het moet
john-bosch
@willemk] Bedankt voor de info. 10500 uren staan op de teller.
+1
deeremeneer
@willemk dat vind ik best een bijzondere redenering. Je denkt dat die van hem nog wel goed is omdat die van jou nog goed is.
willemk
@deeremeneer Ten eerste heeft de 711 een zware vario in verhouding met de pk die geleverd worden door de motor. Ten tweede is de 711 geen loonwerktrekker voor transport. Meer een boerentrekker en daar heeft de vario minder de lijden. We hebben trouwens nog een 711 faworit en die zit op 21.000 uur en ook nog steeds de eerste vario die nog goed is. Maar zoals ik al eerder schreef kan je beter kontroleren voordat je hem koopt.
willemk
711 faworit? Of com 2
+2
Ton_Deere
Het menu in je vario terminal waarje het beeldscherm helderheid kan instellen en daar 1 menu in verder. En dan kan je beetje spelen met je remmen en vario om te kijken wat de druk is. De laatste keer dat ik het deet bij mijn 716 met 10200 uur gaf ie 558 bar.
Als je daar ook in de buurt zit moet t goed wezen.
john-bosch
Het is een trekker die bij een boer heeft gelopen. Zeer netjes dealer onderhouden. Dus ik heb er wel vertrouwen in.
unipower
In de terminal kun je de hogedruk wel aflezen maar dat zegt niet veel, die druk is altijd goed tot het moment dat hij kapot gaat. Als je vandaag 550 bar hogedruk hebt kan hij morgen alsnog kapot lopen. Je kunt een drukprotocol invullen met manometers aan het ventielenblok, dan kun je de vuldrul en smeerdruk etc ook zien. Maar als dan de smeerdruk bijvoorbeeld te laag is gaat niemand zeggen hang er maar een nieuwe bak in 😅 vaak word er dan ook gewoon gereden totdat hij echt kapot gaat. Een goede onderhoudshistorie wat aantoont dat er op tijd olie ververst is enz. zegt meer dan een drukprotocol van de vario in mijn ogen. En een stukje geluk hebben hoort er natuurlijk ook bij 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 711 en hebben de trefwoorden vario , fendt en oliedruk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN