Illustratie van:

Renault 651 - Hydraulisch schema bouwt geen druk op

Hoi, kan iemand mij helpen aan een Hydraulisch schema van een Renault 651 (of 551 of gelijkwaardig)
het hydraulisch systeem bouwt niet genoeg druk op laag in toeren,
wil even zien in het schema waar dit in kan zitten. in het prioriteitsventiel was een veer gebroken heb ik vervangen door nieuwe, ging het beter maar nog niet goed genoeg.

Deel dit topic

Reacties

Hoeveel liter geeft de pomp bij 180 bar ?
Wardcase
Te weinig, lijkt er op dat niet alle olie naar de ventielen toe gaat en 180 bar haalt ie pas volle gas
@Wardcase hoeveel is te weinig ???
Misschien zuigt hij lucht ? Misschien is het overdruk ventiel stuk ? Misschien krijgt de pomp te weinig olie aangevoerd ?
Meet hem eens rechtstreeks op de pomp en vertel me dan hoeveel druk hij heeft en hoeveel liter
+1
spotmelker
@Wardcase Ik heb een 551 en een 651 welke beide soortgelijke problemen hadden. Ik merkte dat ook bij het sturen dat er te weinig olie kwam. Bij beide zat het opzuigfilter nagenoeg dicht met wit achtige plakrommel. Denk dat het door condens en lang stilstaan gekomen is.
+1
Als ik dat zo lees denk ik, pomp effe open maken, visueel kan je vast al wel zien dat die flink is ingelopen.
Dan effe een nieuwe kopen, kost de wereld niet. Je pomp moet al op lagere toeren de 180 bar halen. Je zou er nog kunnen aan gaan meten, aan de uitgang van de pomp. Maar als die langs de zijkant van motor of transmissie zit zou ik die gewoon vervangen. Zal onder de 500€ wel een nieuwe op steken denk ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 651 en hebben de trefwoorden hydrauliek en oliepomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN