Illustratie van:

Deutz D2505 - Vervanging van originele hydrauliekpomp niet te vinden

Ik ben gestart met het restaureren van een Deutz D2505 trekkertje (motortype: F2L 812S type S1). Trekkertje loopt al een jaar of 50 bij ons rond is gewoon handig ding.
Het hydrauliek pompje maakt een enorme herrie dus deze is aan vervanging toe. Helaas kan ik nergens meer een nieuw correct pompje verkrijgen. He probleem is de as, de originele pomp heeft een conisch as van rond 12 naar rond 15 of 14 mm met een M10 schroefdraad. Alle nieuwe pompen hebben een conische as van 13 naar 17 mm en M12 bout. Aansluitingen passen dan wel allemaal muv het tandwiel natuurlijk.
Nu lijkt het erop dat deze as dikte op een gegeven moment is aangepast en er dus wel tandwiel bestaat die past op deze nieuwe assen. Nu is het dus zoeken naar een speld in de hooiberg.... of ik ga opzoek naar een pomp met een kleinere as (12/15) of naar een ander tandwiel dat past op een as 13/17(tandwiel 18 in de afbeelding). Helaas heb ik alle voor mij bekende opties nu wel zo'n beetje gehad (Stio/Mechashop/Hydrauliek24/Oldtractorshop/Histoparts)

Zijn er misschien meer mensen die hier tegenaan gelopen zijn en dat op andere misschien meer creatievere manieren hebben opgelost? Mischien adressen die handelen in gebruikte onderdelen?
Graag jullie hulp, dit wordt zeer gewaardeerd

Reactie

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

goeiedag eem
Maar is de pomp wel stuk of zit er gewoon te weinig olie in het systeem? En misschien is hij wel te reviseren
blauwe tractor
Je kan ook het tandwiel even een uitdraaier laten ondergaan toch?????
marcel-van-hulst
Er zit voldoende olie in het systeem en ook het filter is gereinigd dus ik verwacht niet dat dit het probleem is.
"uitdraaien" van het tandwiel... ik twijfel eerlijk gezegd of dit mogelijk is. Er zit namelijk ook een spie in. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waar ik dit zou kunnen laten doen...
+1
blauwe tractor
@marcel-van-hulst Ook een spiebaan kan er opnieuw worden gestoken, en uitdraaien dat doen ze niet op een naaiatelier, dat doen ze wel bij een metaalbewerkingbedrijf !!!
goeiedag eem
@marcel-van-hulst uitdraaien is ook geen probleem, mits het tandwiel niet stuiter hard is, de conische spiebaan is er ook wel in te maken als het tandwiel zacht is en dus makkelijk te bewerken is , is het geen probleem maar ik betwijfel dat hij zacht is namelijk vandaar dat ik hier boven revisie zeg, anders kan het nog wel een duur worden om hem aan te passen, ben zelf gereedschap dus weet hoe ik dat moet doen en zou het ook wel kunnen als hij maar te bewerken is
marcel-van-hulst
@goeiedag eem Dank voor je reactie. Ik zal eens gaan informeren. ben inmiddels bij verschillende partijen geweest om na te gaan of reviseren mogelijk is. Ze geven bijna allemaal aan dat waarschijnlijk het pomphuis is "ingevreten" waardoor reviseren niet mogelijk is. Ook dan moeten de onderdelen wel leverbaar zijn:-) Ik zal eens verder opzoek gaan naar iemand die een tandwiel kan aanpassen.

Had eerlijk gezegd gehoopt/verwacht dat er meer mensen zouden zijn die dit al eens aan de hand hadden gehad.
+2
goeiedag eem
@marcel-van-hulst stel deze vraag eens op Facebook op een deutz oldtimer pagina denk dat daar veel meer mensen zitten die dit waarschijnlijk bij de hand gehad hebben, en zou voor pompen ook eens op ebay.de kijken of ebay.de kleinanzeichen daar is in Duitsland nog meer van te krijgen dan hier. En zitten ook veel oldtimer sites. Ben zelf ook deutz fanaat alleen heb ik geen 2 cil 05 en de 3 cil en meer zijn anders anders had ik je graag verder geholpen
basia
Heb via google (deutz zahnrad hydraulikpumpe) wel een tandwiel gevonden voor de F3L 912 ,
conus 13-16,5 buiten diameter 74 mm prijs 75 euro . Misschien past dat ?
goeiedag eem
@basia dat van een 3 cil gaat niet passen helaas maar waarschijnlijk wel van een 2 cil 912, de pompen zitten heel anders op een 3 cil dan 2 cil
+2
AG35
goeiedag eem
@AG35 lijkt er verdacht veel op
+1
marcel-van-hulst
@AG35 Volgens mij is dat hem! ik zal eens verdere info opvragen.

Dank man!
LuftDeutz
Iemand die kan bevestigen of deze pomp past?

ahs-hydro.de/de/product_info.php/…

Mijne is namelijk ook aan vervanging toe. En 130 euro voor een nieuwe is het geld ook niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D2505 en hebben de trefwoorden hefinrichting en hydrauliek pomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0