Zwarte roestwerende verf, tips?

Ik ben de wielkasten van een trekker aan het roestvrij maken, vooral oppervlakte roest, valt allemaal wel iets mee, maar er zijn wat hoekjes en gaatjes waar ik de roest niet goed kan weghalen dus ik moet iets hebben wat daar voor geschikt is.
Het hoeft niet heel strak of mooi te worden want je ziet er niks van. Dus mijn idee is om een lekker dikke laag goede verf er tegenaan te klodderen en klaar.
Of is het beter een grondverf te doen en dan tektyleren ofzo? Dat heeft niet echt m'n voorkeur want extra behandeling.
Ik heb in het verleden wel rustoleum gebruikt maar was er niet echt van onder de indruk.
Iemand tips voor een goede verf?

Deel dit topic

Reacties

roscho
Ik heb voor mijn Schlüter Dinitrol gebruikt. Je kunt dat met een speciale spuit erop spuiten (m.b.v. compressor). Je moet wel hier en daar een gaatje boren in de balkjes, zodat je er ook binnenin kunt spuiten. Daarvoor wordt een slangetje meegeleverd, dat je in het gat kunt steken. (dat laatste lukte trouwens bij mij niet goed.)
Link voor de spuit: 123autoparts.nl/auto-accessoires/gereedschap/…
GerbertXL
@roscho het zijn geen holle ruimtes dus dat is voor mij niet nodig.
roscho
Quote Reactie van @GerbertXL:
geen holle ruimtes

Dan kun je het er met het pistool zo op spuiten. Even schoonmaken natuurlijk.
+1
dx11
Dr zijn ook wel van die roestoplosser-wondermiddeltjes. Misschien is dat het proberen waard? Hier werdt destijds hammerite geadviseerd als super beschermende verf, maar ik vond het niet geweldig, misschien ook wel logisch als het gewoon bij de gamma te krijgen is
case 745 xl
@dx11 ik heb hier een jerrycan staan met zoon wonder middel. Na een paar keer insmeren leken de kokers van de balenwagen wel weer nieuw. Dus zoals beschreven afspoelen met veel water. Maar op de 1 of andere manier vreet die troep de verf toch weer op.
Jan mf6465
Vreemd dat rustoleum tegengevallen is. Dat is normaal een zeer goede roestwerende verf. Was de ondergrond goed schoon en ontroest?
GerbertXL
@Jan mf6465 alles met een borstelschijf schoongemaakt, niet perfect want dat hoefde niet volgens de verpakking.
Hannesman
Gebruiken nu veel verf van Avis, heb je mooi dikke verf van. En hebben ook roest omvormer in spuitbus
2850Johndeere6R
Fluidfilm en brunox werkt hier wel aardig
Koiter
Dit bevalt mij best goed altijd, beter als hammerite van de gamma, dat gebruikte ik eerst altijd maar dat is niet heel super na verloop van tijd

(klik om te vergroten)

johndeere 2650
Goeie 2k epoxy en dan steenslag coating erover
Pjotr1969
RX5 en RX10 voldoet hier heel goed op het chassis van een 2CV.
+2
Jan mf6465
Het probleem met tectyl of steenslag is als het begint te roesten onder de laag dat er dikwijls een hele plek rot is eer je het opmerkt. Ik vind dat persoonlijk vooral bij nieuw of 100% (gestraald) ontroest en gelakt een goede oplossing.
+2
Kramer U800
images.app.goo.gl/8cPG84yjbupTYYTd9/

Dit gebruiken wij altijd voor de spatborden, dit hadden alle tractoren vroeger die hier de dealer verlieten. Bitumen Undercoat van Motip. Voorkomt roest en houd steenslag tegen. En het is mooi zwart uiteindelijk, blijft flexibel dus barst er niet af.
+1
Rick V
@Kramer U800 wordt ook wel gebruikt als camouflage spray😜
Rick V
@Kramer U800 wordt ook wel gebruikt als camouflage spray😜
FONHOF
@Kramer U800 dit gebruik ik ook altijd, eerst roest er af, dan primer er op en dan dit er over heen, gebeurt niks meer mee
FONHOF
@FONHOF je hebt er wel een bijpassen de spuit bij nodig voor op de compressor
Kramer U800
@FONHOF Inderdaad, mag uiteraard geen roest onder zitten. En moet een onderlaag hebben.
+2
Fendt-Farmer-Vario
Rostegal!

(klik om te vergroten)

Ik heb dit in het verleden nog wel eens gebruikt en ben er erg tevreden over. Je merkt echt dat het in de roest kruipt en deze een soort van vastzet. Enige nadeel is de zeer lange droogtijd (aantal dagen tot een week bij mij) voordat het overschilderbaar is. Het droogt het snelst waar roest zit, denk door de warmte van de (chemische) reactie ofzo. Let ook op met welke verf je gaat overschilderen, heb een keer een stuk alles er af kunnen poetsen omdat het oploste.

Spul is erg sterk, ik heb van alles geprobeerd om het maaidek van onze Stiga Villa netjes in de verf te krijgen en te houden. Ieder jaar kon ik na het seizoen alle verf/bitumen er weer opnieuw onder zetten. Echter gaat dit spul makkelijk 3 seizoenen mee zonder dat ik het maaidek blank maak.

Kramp verkocht het eerder alleen in rood. Nu helemaal niet meer zover ik kan zien. Is er ook in zwart.
2850Johndeere6R
@Fendt-Farmer-Vario Hier ook ooit eens een potje gehad maar de tekst was onleesbaar geworden en kon het nergens meer vinden, ik dacht dat die toko failliet was ofzo. Maar dit spul werkt ook super ja, onze oudste bulk zijn poten staan in dit spul maar die rotten nooit meer weg
Sjon
De roest moet echt helemaal weg en dan pas verf erop.
Zandstralen is het beste.
Wat ook goed werkt is fosforzuur erop, hetzelfde spul als rode kannen melkmachine reiniger.
bob de bouwer
Ik heb dit toegepast, werkt ook goed

(klik om te vergroten)

Zie ook de website: rustarrestor.nl/
GerbertXL
Ik ben op zoek naar een goede roestwerende zwarte verf, geen voorbehandeling om roest te stoppen. Het is allemaal niet zo heel spannend, gen holle ruimtes, gewoon een redelijk vlak oppervlak met een paar hoekjes waar ik niet kan komen of de roest goed te verwijderen. De trekker in kwestie is er wel een beetje gevoelig voor dus ik wil het gewoon goed voor elkaar hebben.
Ik heb de rostegal gekocht die @Fendt-Farmer-Vario als tip gaf.
De gebruikers zijn positief zover ik kan vinden. Wel dure bende, 134,39 incl btw per 3 liter. Maar toe maar.
Fendt-Farmer-Vario
@GerbertXL waar heb je hem uiteindelijk besteld?
GerbertXL
@Fendt-Farmer-Vario techniek webshop. Kon m nergens anders vinden.
+1
Kosk123
Quote Reactie van @GerbertXL:
rostegal

lack-schaefer.de/ Ze stoppen ook met de productie er van
GerbertXL
@Kosk123 dat blijkt, niet meer leverbaar kreeg ik gister bericht. Leuk is dat want ik heb de trekker nodig. Dus vandaag maar een pot hammerite gehaald in de bouwmarkt en een bus van die motip anti gravel meuk. We gaan het meemaken.
Jan mf6465
@GerbertXL
Die hoekjes waar je niet bij kan gaat waarschijnlijk de plek zijn waar de roest het eerst terug zal verschijnen. Maar ook geen ramp als je daar binnen een jaar even opnieuw met een kwast verf moet overgaan.
Sjon
Fosforzuur erop werkt super, alle roest weg.
Geen cola maar rode bus melkmachine reiniger gebruiken.
JohnDeere5085
Hoe houdt de verf zich @GerbertXL? Zelf wil ik ook de spatborden weer knap in de verf hebben voor het erger wordt, sommige stukken is bij mij de verf af maar geen roest gelukkig.
+1
GerbertXL
@JohnDeere5085 trekker staat toch met een wiel eraf dus ik zal het binnenkort eens inspecteren.
+1
CaseCS130
@JohnDeere5085 Hammerite doet het hier wel aardig goed, zeker als er wat roest aanwezig is houdt hammerite veel beter dan bijvoorbeeld de standaard 1k kramp of granit lakken.
Als het echt roestvrij is en het is aan de onderkant van de spatschermen is een bitumen product ook wel mooi.
+1
LEON-DEUTZ
Deze chassislak goed ervaring mee en goed betaal baar! Is stroperige verf

(klik om te vergroten)

Kristof_m
@LEON-DEUTZ deze heb ik ook al gebruikt, houdt zich goed.
+2
GerbertXL
Dit is een jaar terug ongeveer in de hammerite gekwast, met een borstelschijf de roest eraf en dan lekker dik erover flatsen.
Bij de onderste foto kun je goed het verschil zien, voorbij de klem is onbehandeld.
Ik ben dik tevreden, alle zwarte dingen die niet direct zichtbaar zijn gaan mooi in de hammerite.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
JohnDeere5085
@GerbertXL bedankt, ziet er nog goed uit en inderdaad hoe t eruit ziet maakt mij ook weinig uit helft van de tijd zie je t toch niet en andere helft van de tijd zit t onder de bagger. Hoop eerdaags trekker in werkplaats te zetten, uitlaat ook weer zwart net als breedtelamp/knipperlichtsteunen en spiegelhouders voorop cabine

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , Grondverf en Roest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!