Illustratie van:

Onbekend Onbekend - Iemand ervaring met een aftakas compressor

Hoi tf'ers,

Zijn er mensen met ervaring met een aftakas compressor? De buurman had er een liggen en bood me die aan, maar hij werkt niet helemaal lekker. Hij zit om de stomp geschoven en een kettinkje houdt hem tegen. Maar hij klappert enorm en bouwt slecht druk op. En als hij druk opbouwt is die te hoog, moet er geen overdruk ventiel op zitten? Of moet aan zo'n compressor altijd een drukvat aangebouwd worden? Ik ben benieuwd.
Mvg, Tim

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Merk is onbekend

Reacties

+2
Van-Epscheuten
Ik heb een exact dezelfde. Gebruik hem voor nood-band reparatie in het land. Ding klappert als een gek inderdaad, en dat hoort zo volgens mij. ( hij veert bij elke rotatie weer terug) zit ook geen overdruk op bij mij, alleen een slang met bandenpistool.
de-wit
@Van-Epscheuten Hoeveel toeren maak je dan op de aftakas en komt er dan een beetje snel lucht uit? Bij mij schiet de meter dus eerst in het rood, maar zakt daarna terug naar 2 bar ongeveer (tijdens het pompen, dus gaat tergend langzaam). Misschien maak ik te weinig toeren?
+1
Van-Epscheuten
@de-wit iets meer als statitionair, denk 350rpm op de aftakas ofzo. Maar t moet inderdaad geen haastklus wezen om een band vol te pompen.
+2
roscho
Die dingen hebben geen voorraadvat en pompen alle lucht direct in de slang. Daarom kan de druk ook zo hoog oplopen, misschien wel tot 16 bar. Maar maak je geen zorgen, als de druk echt te hoog wordt, knapt de slang vanzelf, dat is dan het zwakste punt. Of je trekkerband knapt als je tijdens het pompen gaat koffiedrinken. Dan kun je beter niet in de buurt zijn.
caseboy
Hoe hoog loopt de druk op? je zou er een reduceerklep tussen kunnen zetten als de druk te hoog is voor wat jij er mee wilt doen. of je een drukvat nodig hebt licht eraan wat je ermee wilt gaan doen.
de-wit
@caseboy Ik wil hem gebruiken wanneer ik bij trekkertrek op lage spanning rijd en daarna over de weg wil
kramer
@de-wit Daar heb ik hem ook wel eens voor gebruikt, werkt goed en niet te veel toeren want de slang wordt warm, het duurt wel even.

(klik om te vergroten)

caseboy
@de-wit om banden op te pompen heb je geen drukvat nodig.
Raar dat er geen overdruk ventiel op zit,
is toch de standaard bij compressoren, ivm veiligheid.
roscho
Quote Reactie van @Ford revisiemotor:
geen overdruk ventiel

Er zit ook geen afsluitkraan op. Ik denk dat de slang fungeert als "noodventiel". Die knapt als de druk te hoog wordt. Of dat nu het toppunt van veiligheid is, vraag ik me af.
+1
willem d
@roscho Pompje is geschikt om leegstaande band op te pompen, zodat er mee gereden kan worden. De nippel aan eind van de slang dient open te zijn. Het geklapper, dat erger wordt bij meer druk in de band, is te ondervangen door de pomp op een frame te bevestigen.
Albert Peters
@roscho voor dat geld kan er ook niks bij zitten maar zoals hier al gezegd is voor in het veld ideaal
willem d
@Albert Peters Wij hebben een aantal van die pompjes in gebruik. Maar alleen om platstaande banden van wat druk te voorzien. Blijven er wel bij.
+2
willem d
@roscho Pompje is geschikt om leegstaande band op te pompen, zodat er mee gereden kan worden. De nippel aan eind van de slang dient open te zijn. Het geklapper, dat erger wordt bij meer druk in de band, is te ondervangen door de pomp op een frame te bevestigen.
Albert Peters
Dit is echt heel oud hadden wij thuis ook bijna 60 jaar geleden
Precies eender
labella
@Albert Peters aftakas compressors zijn nog steeds nieuw te koop
+1
willem d
@labella honderd euro ongeveer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend en hebben de trefwoorden aftakas en compressor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.629
TREFWOORDEN