Illustratie van:

Volvo BM 2200 - Hoe controleer ik of mijn wiellagers vervangen moeten worden?

Als ik door kuiltjes rijd met mijn Volvo BM 2200 'zwabberen' mijn beide voorwielen een beetje. Als ik iets gas terug neem lopen de wielen weer normaal. Is dit 'zwabberen' een teken dat de wiellagers vervangen moeten worden en waar zou ik dat eventueel aan kunnen zien voordat ik iets ga bestellen? Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+2
stephan-inter
Kunnen ook je stuurkogels zijn.
1 kant opkrikken dat wiel los komt en dan bewegen ven links naar rechts en boven en beneden. Om te kijken of je ergens speling hebt.
RVM
@stephan-inter inderdaad eerst eens de besturing nalopen, spoorstang etc. Ken de vooras van een 2200 niet zo goed, denk dat dit een Engelse IHC as is. De BM voorassen hebben als kwaal makkelijk los te lopen op de vertanding bovenop de fusee. Als dit niet regelmatig nagetrokken wordt, ben je vaak al te laat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 2200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN