Illustratie van:

Kubota B1500 - geen beweging in 2wd/4wd hendel en PTO hendel, veel speling op achterwielen

Beste mensen, Ik ben nieuwe in de tractor wereld, heb een 2e hands Kubota 1502M gekocht en heb hier wat vragen over. Als nieuweling stel ik misschien wel domme vragen maar ik kan op mijn vragen op internet zo snel geen antwoord vinden.
1) Ik krijg geen beweging in de 2wd/4wd handel, moet je deze ongrendelen/uittrekken om te kunnen bedienen. Ook met koppeling ingedrukt lukt dit niet.

2) De PTO handel laat zich allen in N en 1 bewegen 3 en 4 lukt niet, wat doe ik fout?

2) Er zit enorm veel speling op de achterwielen, hoeveel speling is normaal?

groet JP

Deel dit topic

Reacties

roscho
1. 4wd. Is dat de rode knop links onder de stoel? Je zou die moeten kunnen bedienen zonder de koppeling in te trappen. Als de 4wd ingeschakeld is en je maakt een bocht, zal de knop vast zitten omdat er dan spanning op de aandrijving staat. Duw de trekker eens wat door de bocht heen en weer en probeer dan de knop nog eens.

2. PTO. Met koppeling ingetrapt zou je ook de andere standen in moeten kunnen schakelen. Misschien zit ergens een blokkering die voorkomt dat je vanuit de 0-stand zomaar verder schakelt naar 2 of 3.

3. Speling op achterwielen hoort helemaal niet. Kun je misschien de schuifmoffen waarmee de wielen op de steekassen zitten strakker aandraaien? Of zijn de uitgelubberd doordat ze misschien te lang speling hebben gehad?

Wat zegt de verkoper over deze problemen? Kun je hem nog bellen voor informatie?

Controleer eerst eens of er wel olie in de bak zit. Tekort aan olie zou nog wel eens een oorzaak kunnen zijn voor de punten 1 en 2. Ben je toch aan het controleren, pak dan ook het voordifferentieel en de aandrijfpotjes van de voorwielen even mee.
Farmtractor2.0
Veel zoniet allemaal van deze trekkertjes komen uit de rijstvelden zijn prima dingen niks mis mee maar hebben vaak lang stil gestaan bij importeur of exporteur dus alle bewegende delen lekker in de wd 40 of kruipolie of wat dan ook doet al een hoop verbetering geven ik heb zelf een b7001 kubota gehad ook uit een rijstveld (nummel 53🤣) klein maar wel dapper ps.domme vragen zijn er niet domme antwoorden wel
roscho
Quote Reactie van @Farmtractor2.0:
zijn prima dingen niks mis mee

Inderdaad, alleen van mijn Hinomoto zat het voordifferentieel en de aandrijfpotjes van de voorwielen wel vol klei. Alles netjes schoongemaakt, nieuwe keerringen erin en ik ben ws. net op tijd geweest, hij loopt nu al weer zo'n 20 jaar zonder problemen.
+1
Farmtractor2.0
@roscho goeie klei voor een gezichtsmasker uit Japan 🤪
roscho
Quote Reactie van @Farmtractor2.0:
goeie klei voor een gezichtsmasker uit Japan

Klei met radioactief water uit Fukushima... 🤔
kris-goolaerts
Het hendeltje 4wd 2wd zit rechts beneden de stoel. Deze zal bij lange stilstand moeilijk te veranderen zijn . Beneden stand is 4wd . Je kan ontkoppelen en tegelijk de hendel eens in beweging brengen. De speling op de achteras kan je oplossen met de wielnaven te vervangen.bij minitracparts te vinden.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1500 en hebben de trefwoorden koppeling , internet en achterwielen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!