Hefinrichting defect na olielekkage

Het differentieel van de trekker lekte olie door een scheur in het hius. Dat is gerepareerd en nu dicht. Alle olie is vervangen (>12 liter). Het oliepeil is goed. Alleen doet de hefinrichting het nu niet meer. Hij zakt meteen, zonder voelbare druk bij omhoog en omlaag bewegen.

Aan de rechterkant van de trekker zit loopt de leiding van het differentieelhuis naar de hydrauliekpomp. Daar zit een soort kraantje bij (zie foto).
Moet het systeem daarmee soms ontlucht worden?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

ArjanA
Ik heb het gevonden, dat is de afsluiter van de hydrauliek. Daarmee kun je het systeem dichtzetten om de pomp te kunnen vervangen. Ik heb het systeem inmiddels ontlucht, maar de hefinrichting gaat nog steeds niet op en neer. Als ik de hef optil valt die meteen naar beneden, optillen en zakken gaat zonder merkbare weerstand.
nhfendt fan
Zitten er hulpcilinders aan de hef ? Want als je zonder enige weerstand de hef helemaal op en neer kan doen en dan vooral ook naar beneden dan lijkt het erop dat er geen druk op het systeem komt . Heb je nog externe ventielen erop zitten ? Komt daar wel druk op ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , hefinrichting , hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0