John Deere 2140 - Voorwielaandrijving lijkt altijd actief

Mijn 2140 lijkt een probleem te hebben met de voorwielaandrijving. De solenoid op de bak krijgt spanning zoals het hoort maar tijdens rijden lijkt de 4wd altijd aan met dito brandstofverbruik en bandenslijtage op de weg.
Ik heb geprobeerd een opgetild voorwiel met de hand te draaien als de motor loopt en alleen de achterwielaandrijving aan staat. Dat wiel zou dan mi vrij moeten draaien. Doet het niet. De bak lijkt te draaien tegen te gaan.

Hoe zou ik hier verder mee kunnen gaan?

Bedankt voor de tips

Deel dit topic

Jwilmes

Reacties

johndeere 2650
Als makkelijk gaat kun je altijd de aandrijf as eraf kunnen halen en kijken wat hij doet.dan heb je misschien een idee of hij aanblijft.
roscho
Quote Reactie van @johndeere 2650:
kijken wat hij doet.dan heb je misschien een idee of hij aanblijft

Ik denk dat voldoende duidelijk is dát hij aanblijft. Er is overmatige bandenslijtage, brandstofverbruik en de voorwielen draaien niet vrij als de 4wd uit staat. Vraag is nu hoe je dit kunt oplossen:
- Zou de solenoid vervuild kunnen zijn, waardoor hij de aandrijving niet vrij trekt?
- Als je de solenoid demonteert, kun je het ventiel dan ook met de hand bedienen?
- Kun je iets van de werking van de solenoid zien als je hem in gedemonteerde toestand stroom geeft?
hobby boer en co
Doen je remlichten het zoals het hoort?
Kan iets met de remmen zijn. Volgens mij is het bij die serie zelfs zo dat als er een zekering kapot is de 4wd aan blijft in latere series was dat weer andersom gemaakt.
+1
roscho
Quote Reactie van @hobby boer en co:
Kan iets met de remmen zijn

@Jwilmes heeft gecontroleerd of de solenoid waarmee de 4wd wordt uitgeschakeld stroom krijgt. Als dat zo is, ligt het niet aan de schakelingen daarvoor. Volgens mij ligt het dan niet aan fouten in het remsysteem.
Mocht mijn logica niet kloppen, dan geef ik mijn mening graag voor een betere.
verse koe
Asje/ventiel zit vast. Solenoid er af, asje er uit en licht opschieten. Staat een mooi filmpje op YouTube over een 1640 in Australia meen ik met zelfde probleem.

Succes
Jwilmes
Kan ik solenoid verwijderen zonder olie af te tappen?@verse koe
verse koe
@Jwilmes ja, solenoid wel. De achterliggende stuurschuif niet. Kijk maar eens op YouTube op Bundy bears shed. Hij heeft een uitgebreide video hierover bij een 1640. Zal hetzelfde zijn. Bij mijn 3140 in ieder geval wel. Succes, is niet zo'n grote klus!
ronald73
Bij mijn 2140 zat het in de koppeling zelf. Het is misschien al bijna 20 jaar geleden, dus ik weet het ook niet meer precies, maar er was iets uitgesleten in de koppeling zelf. Ik dacht een sleuf van een springring.
hobby boer en co
Heb je al iets kunnen uitsluiten?
Jwilmes
@hobby boer en co nee is even blijven liggen. Heb de aandrijfas er even uit gehaald. Nu dus zeker 2wd…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2140 en hebben de trefwoorden john deere , voorwielaandrijving en spanning geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!