Ford 3000 - Grijze olie in de carterpan.

Onlangs thermostaat nagekeken op de werking.
Heb nieuwe olie gestoken en koelvloeistof vernieuwd.
Al 2 keer problemen gehad met de oliefilter pan die lekte bij koudstart.
de pakking gewoon eruit. zware compressie bij koudstart is dit normaal?
Alles werkte volgens mij naar behoren.
Tractor heeft niet zoveel gewerkt maar toen ik hem vanmorgen slecht aan de praat kreeg vond ik het al raar ,witte rook ?
toen keek ik de oliepeilstok na volledig grijs als een olifant?
Bij de radiator is het koelstofpeil gezakt hoeveel weet ik niet maar oliepeil zit veel te hoog .
Waarschijnlijk zit er veel koelvloeistof bij de olie.
Moet ik vrezen voor het ergste Koppaking of nog erger een scheur in het blok?

Deel dit topic

Krikke 3

Reacties

+1
Fast Eddy
Ik denk dat je koppakking of kop niet goed meer is. Er zal wel koelwater gelekt zijn in 1 of 2 cilinders. Dat verklaard de zware compressie wat eigenlijk waterslag is. Wees er voorzichtig mee te lang doorrijden kan je kromme drijfstangen opleveren.
+6
Klein Rot
@Krikke 3
Er is maar 1 remedie niet meer met de trekker rijden. Motor demonteren en de oorzaak van het lekken van de koelvloeistof opsporen en verhelpen.
+1
redeagle14
Indien er nog geen bussen in gemaakt zijn. Dan blok boren en bussen in laten zetten. Nieuwe zuigerveren en kop klaar maken. Motor weer perfect in orde.
+3
Ford revisiemotor
@redeagle14
En koelvloeistof gebruiken, mij is verteld dat die cylinderwanden doorroesten doordat er water met antivries ipv koelvloeistof gebruikt werd.
redeagle14
@Ford revisiemotor klopt helemaal
+3
Krikke 3
Bedankt , allemaal voor de input tractor staat nog op het land dan zal ik hem daar wel afslepen en best niet meer starten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden oliefilter , koelvloeistof en thermostaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!