Iseki TX 1510 - Aftakas voor slagmaaier, waar te vinden?

Beste,

Sinds kort ben ik de eigenaar van een Iseki TX 1510 met slagmaaier. Deze heb ik tweedehands gekocht. De aftakas voor de maaier is echter stuk, de helft ontbreekt ook.
Waar kan ik het best terecht voor een nieuwe?

Groeten,
Stijn

Deel dit topic

stijn-diependaele

Reacties

JCfendt307lsa
De meeste mechanisatiebedrijven hebben wel wat aftakassen op voorraad liggen. en anders kunnen ze het wel leveren en op maat maken.
roscho
Je kunt bij elk LMB terecht. Soms hebben ze wel een gebruikte liggen. Te lang is niet erg, afzagen kun je zelf. Hier lees je hoe je een aftakas kunt inkorten:
misteragri.com/aftakas-inkorten/….

Als de trekker geen doordraaiende aftakas heeft, dan is het noodzakelijk dat er ook een vrijloop in de aftakas of het werktuig zit. Anders blijft de trekker doorrijden tot het werktuig stil staat en dat kan je nét in de sloot laten belanden.
Stadsakkers
Wij halen dat soort dingen bij mini-tractor.nl in Beneden Leeuwen. Eigenaar Pieter Goedhart is ook Iseki dealer en heeft veel werktuigen en toebehoren. Gewoon even bellen of mailen. Even inschatten hoelang hij moet zijn. Bij te lang inkorten. Kun je gewoon met een ijzerzaag doen. Succes.
roscho
Quote Reactie van @Stadsakkers:
Even inschatten hoelang hij moet zijn
@stijn-diependaele

Of gewoon de hele boel op een aanhanger en er even naartoe rijden als je in de buurt zit. Als Pieter meet, dan weet je zeker dat je de goede lengte hebt. Hij let ook op of de aftakas bij het heffen niet te ver inschuift, zodat hij klem komt te zitten.
stijn-diependaele
Bedankt voor de info. Ik ga eens contact opnemen met die Goedhart.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TX 1510 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!