Illustratie van:

Fordson Dexta - Bouten treeplanken ter bevestiging cabine

Dag!
Ik heb eind vorig jaar een fordson dexta gekocht, en hoewel het heiligschennis is wil ik er toch een cabine op bouwen. ik rijd op de dexta naar de boerderij, en ik moet ook bij slecht weer de weg op, dus in dit geval is het droog kunnen zitten belangrijker voor me dan het origineel houden/maken van m'n oldtimer. misschien koop ik me ooit een 6 cilinder met cabine en dan restaureer ik de dexta zoals het hoort, maar tot die tijd heb ik dus een dexta met cabine.

nu steunt de cabine momenteel op de diesel tank, en daar krijg ik deuken van. zodoende heb ik een paar steuntjes gelast die in de ongebruikte blinde gaten bevestigd moet worden naast de bestaande steuntjes van de treeplanken. so far so good.
Nu vraag ik mij echter af wat voor bouten ik erin moet draaien.
is er iemand die dat weet?

een van de vorige eigenaren heeft nml al eens een metrische bout in zo'n Engels gat gedraaid, en dat werkt niet.

Bij voorbaat dank!

MVG Stefan

Deel dit topic

Reacties

+2
oldtimergek
Dexta is altijd inch maten.
oldtimergek
@stefan-wosinsky de bout maat is 7/16 NC14 draad. Zie foto's.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
stefan-wosinsky
@oldtimergek Bedankt voor de foto’s, ik zal zien dat ik een aantal van die bouten bestel, want de cabine moet ondersteund worden. Er hangt teveel gewicht aan de voorzijde, en omdat ie alleen met draadeinden aan de achteras zit buigen de spatborden door aan de achterzijde.

Mvg Stefan
+1
oldtimergek
@stefan-wosinsky Bout gaten wel eerst met tap goed schoonmaken zodat alle rommel e.d eruit is.
stefan-wosinsky
@oldtimergek nogmaals dank voor de tip. Ik zal een tappenset bestellen om het draad te reinigen.
+1
fendtford
Of metrische draad tappen heb ik bij mij ook gedaan
+1
stefan-wosinsky
@fendtford ik heb een tappenset besteld, 60 delig. Zitten zowel unf als unc maar ook metrische tappen in ik zou dus idd metrisch draad kunnen snijden, en dat zou het makkelijker maken om bouten te vinden. Gelukkig heeft het geen haast, dus ik zal er eens over nadenken.
+1
Hanomag22
@stefan-wosinsky meeste lmb hebben wel unc bouten. Kramp sowieso. Metrisch overtappen is prutsen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden 6 cilinder en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!