Illustratie van:

Schuitemaker Robusta - Prijs nieuwe wormpomp ?

Wat is de prijs van een nieuwe wormpomp/revisie van een schuitemaker robusta ptw80? 4000L/min

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
GerbertXL
Een nieuwe bsa kostte anderhalf jaar terug tussen de 5500 en 6000, weet het niet precies meer. Dit is een meyer lohne geloof ik. John van Pierik doet heel veel in wormpompen, reviseren en handel. Als je 'm opbelt kan hij je vrij snel een prijs geven aan de hand van de symptomen.
+2
deJong
K zou zeggen haal trek hem eerst maar eens uitelkaar en bekijk het manchet die zijn doorgaans versleten, een nieuwe erin. Dan hoeft het ook niet meer dan 1500 te kosten.
@deJong welk of Watvoor manchet bedoel je? Voor de pomp zegmaar, in die bus?
deJong
@ronald-deutz-fahr de worm draait rond in een rubber manchet. Je trekt/draait de worm uit het waarschijnlijk versleten rubber manchet (voor de kop los) dan kan die vernieuwd worden en de worm er weer terig igedraaid worden daarbij opnieuw bevestigd zou wel meteen ff nieuwe bouten en goed vet ertussen doen met een goede afdichting en een vers lager😁
+1
@deJong duidelijk! Dan hebben ze die bii ons ook vervangen vorig voorjaar vermoed ik. Kosten vielen relatief mee, pompte wel beter natijd. Had kruisje stuk in de pomp, uit elkaar gehaald schoon gemaakt en weg gebracht, met de boodschap maak er maar wat moois van 😅
deJong
@ronald-deutz-fahr bedoel dus dat de hele pomp niet vervangen hoeft te worden. Alleen de binnenvoering. Wij hebben ook nog steeds dezelfde worm van 79 in onze bsa zitten.
+1
Fendt926Driver
Is dit een worm pomp of een wanger pomp?
Schuitemaker heeft veel wanger pompen gebruikt.
Die kosten ruim de helft meer bij revisie dan (bsa) worm pompen
deJong
@Fendt926Driver ah ik had nog nooit gehoord van wanger pompen, hoe werkt t principe van een wanger wormpomp? Of zijn ze hetzelfde.
Fendt926Driver
@deJong zelfde systeem ander merk
+2
GerbertXL
@deJong wangen is het merk. Buurman heeft een Wangen voor overpompen die slecht pompte, heeft john van pierik een nieuw huis in gezet, die was voor 1000 euro klaar ongeveer.
deJong
fendtlars
@Fendt926Driver worm pomp zit er onder.
Fendt926Driver
@fendtlars klopt maar een rode pomp is vaker een wangen pomp en geen bsa.
Dus er zit ruim verschil in kosten van revisie
MulderDeutz1
Niet dezelfde pomp, maar 3000L bsa inwendig gereviseerd zat op +-2500 ex arbeid
deJong
@MulderDeutz1 manchet en de worm?
Dit is een meyer lohne pomp.
Wat het kost durf ik niet te zeggen. Via slootsmit heb ik weleens een dealer aan telefoon gehad, die had er wel verstand van. Wie dat was durf ik niet te zeggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Robusta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN