Illustratie van:

Ford 5610 - Gen 3 dual power

Dual power Ford 5610 3 pakt ruw aan zowel op als af. Andere Ford trekkers doen het veel soepeler(wel met gas spelen natuurlijk).
Wat kan de oorzaak zijn, en is het op te lossen?
Al vast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

Hannesman
Wij hebben een GEN 1 5610 met dual power, die is altijd al ruw geweest met schakelen met dual power.
+2
DualPower
DualPower hoort ruw aan te pakken. Je kunt met opschakelen het gas iets loslaten of de koppeling even half intrappen om de schok te dempen. In de 3e en 4e versnelling koppel ik altijd volledig als bij een gewone versnelling.
Pieter Buren
@DualPower Dual power schakelen met koppeling deed ik eigenlijk nooit (alleen met maaien van 3L naar 3H om de maaier op toeren te houden). Als er niks achter zat gewoon gas even los. Met een kar erachter of de giertank schakelde ik gewoon vol gas. Heb dat nooit als ruw ervaren op geen van de 3 10-series die we hadden.
dennisbouter
Wat noem je ruw en bij hoeveel toeren ga je een tikkie terug?
+2
RPCounty
Dat maakt niet uit dat hij ruw aanpakt. Kapot gaan zal niet gebeuren omdat de Dual Power gewoon bullit proof is in tegenstelling van diverse slappe aftreksels zoals HiLo en TA Delta Power enz.....
Valtra-Fordpower
@RPCounty ook dualpower gaat stuk hoor. Ik heb de plaat gebroken had met 5k
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @RPCounty:
slappe aftreksels zoals HiLo

Laat de JD mensen het maar niet horen 😃
Rolde
Bedankt voor de reacties, rij al meer dan 40 jaar Ford met dual power nooit geen probleem met dual power rijden gehad, ook niet met 7810 die ik nog heb alleen 5610 kan ik niet zo laten schakelen dan idd met koppeling schakelen, gaat anders te ruw. Kan het verschil in roterende brandstof pomp en lijnpomp liggen? 6610 die ik had schakelde goed, 7810 heeft ook lijnpomp,5610 roterende. Vind de 5610 ook feller op gas reageren.
Hannesman
@Rolde de 5610 die wij hebben is echt een traag hok op het gas. Zal wel ergens iets niet goed zijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 en hebben de trefwoorden ford , power , gas , trekkers , dual power , ford 5610 en Gen 3 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!