Oliedruk verlies Fahr D90

Beste,

Ik heb een Fahr D90 waarvan de motor gereviseerd is. Is een 4 takt 1 cilinder diesel. Toch blijft de motor, zelfs met dikkere olie drukverlies hebben. Het zakt van 3,5 tot onder 1 bar na een half uur. Weet iemand wat er scheelt?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Fahr_D90

Reacties

roscho
Weet je zeker dat sensor en drukmeter wel goed zijn? Als je dat gecontroleerd hebt en de druk is echt te laag, dan zijn er een paar mogelijkheden:
- de oliepomp brengt te weinig op
- de krukaslagers zijn te ruim, zodat daartussen te veel olie wegloopt.
Fahr_D90
@roscho Bedankt! sensor en meter zijn nieuw. Krukaslagers zijn gecontroleerd geweest en zat geen ruimte op. Hoe kan je je oliepomp controleren? Of haal je hem er best uit en breng je hem weg voor herstelling of revisie?
+1
roscho
@Fahr_D90 Ik heb wel eens gezien dat een oliepomp er los onder hing, zodat al een groot deel van de olie meteen na de pomp verloren ging of dat de oliebuis al in het carter lek was. Maar ik weet niet hoe je zo'n pomp kunt controleren. Misschien zit onderin een soort "zeeffilter" dat dicht zit met dikke drab, zodat de pomp geen olie genoeg kan krijgen. In ieder geval moet je onderin het carter zijn, ik zou dan de pomp demonteren en inleveren bij een bedrijf dat er iets mee kan.
Fahr_D90
@roscho Ga het probleren, moest er een filter opzitten en die is vuil maak ik het proper en probeer ik zo eens, zo niet breng ik het binnen, bedankt. Heb nog een vraag voor je, is het normaal dat als je je oliepijlstok eruit neemt tijdens hij draait dat er druppetjes olie uitspuit? Heb iemand hier gehad die zei dat het niet zou mogen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , fahr , motor , oliedruk , diesel , cilinder en drukverlies geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!