Illustratie van:

Fendt 309 - Motorkap opknappen, hoe doe ik dit best

Hallo,
Ik had graag van onze fendt 309 de motorkap opgeknapt,
Vooral de plaats onder de voorgrille is rot, hoe los ik dit best op, hij is nog niet helemaal doorgerot maar er zitten wel al gaten in,
Ook rond ee turbo begint de verf af te bladeren en te roesten.
De neus is volgens mij een zwakke plek, want de 312 van onze buurman is daar ook rot.
En wat is de ral kleur .
Het gaat om een fendt 309, model 500serie
Mvg jelle

Deel dit topic

Reacties

vanheule
Op deze foto kan je zien waar het om gaat, misschien niet de duidelijkste foto

(klik om te vergroten)

Kluiszicht
Beste Fendt collega. Ik stelde hetzelfde vast bij mijn Fendt 309 LSA, bouwjaar 1983. Ik demonteerde de motorkap om bij het neusgedeelte te kunnen. Roest zo goed mogelijk weggeschuurd, ontstoft, ontvet, 2 lagen epoxy Brunox, 2 lagen lak. Deze aangebracht met verfroller & kwast. Het resultaat leek mij goed. Ik had slechts 2 kleine doorroestplekjes in de onderste rand: gevuld met polyesterplamuur en glad geschuurd. De rest van de motorkap is nog in de originele verf. Hier en daar enkele roestpuntjes. Dit ga ik voorlopig zo laten. Ik gebruikte verf van Kramp: 6160.08 KR. Het roest in de neus is blijkbaar een gevolg van de verdamping uit de batterij. De batterijvoet en omliggend plaatwerk liet ik zandstralen, metalliseren en schilderen. Ik moest die toch demonteren om een nieuwe radiator te plaatsen. Mvg, Fons
johndeere 2650
Ik zou eerst de plekken stralen waar het slecht is daarna nieuwe stukken plaat in lassen vervolgens weer laten stralen of goed blank maken. vervolgens in de 2k epoxy zetten na dat je hem in de epoxy hebt gezet kun je hem gaan strak maken.bij je turbo zou je een hitte folie aan de binnenkant kunnen bevestigen.fendt heeft geen ral kleur deze kleur moet op recept gemaakt worden.zou wel 2k lak gebruiken is wel duurder maar daar ga je veel meer plezier van hebben.
waar ergens in belgie woon je?
Stijnfendtfarmer
Bij onze fendt farmer 308 c was precies het zelfde probleem. Hebben toen de rotte plek er uit geslepen en er een nieuw plaatje ingelast. Vervolgens is alleen die plek opnieuw gespoten en de rest van de motorkap gepoetst. Nu zie je er nagenoeg niks meer van.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 en hebben de trefwoorden opgeknapt , turbo , fendt , Opknappen , neus , verf , kleur , ral en motorkap geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
774