Massey Ferguson 148 - Vetnippel op huis stuurolie???

Mijn 148 heeft stuurbekrachtiging. Rechts aan het blok zit de pomp, die zit In een reservoir met ATF olie. Dat lekte een beetje dus ik heb dat open gemaakt. Tot mijn grote verbazing zit aan dat huis een Vetnippel die dus in het huis uitkomt. Je pompt dan dus vet bij die olie in. De nippel zit buiten het zicht dus ik heb er nooit vet in gedaan.
Is iemand hier bekend mee?
Moet er speciaal vet in?
En is dit eenmalig?

Deel dit topic

KlaasM

Reacties

KMMF
Kun je op een foto laten zien waar de vetnippel zit?
Hidde Gröniger
@KMMF staat op zijn profiel
+1
KlaasM
@KMMF

(klik om te vergroten)

Vetnippel
DANOONTJE POWERR
@KlaasM misschien bedoeld als ontluchtingsnippel?
KMMF
@KlaasM Op het deksel zit normaal een vul/niveau plug en eventueel een ontluchting aan de bovenzijde. De vetnippel hoort er niet op te zitten.
KMMF
@KlaasM zit er aan het slangetje soms een ontluchting? Dit is nl ook niet origineel. Op sommige stuurbekrachtiging pompen zat origineel geen ontluchting. Bij die moest men de olie warmdraaien en dan via de vulplug de druk er af laten en deze weer vastzetten.
+1
Hannesman
@DANOONTJE POWERR denk dat de ontluchting nippel beetje smeerde, en ze er iets ingedraaid hebben met dezelfde draad.. een vetnippel dus.
+2
roscho
@Hannesman Als de ontluchtingsnippel vervangen is door een vetnippel, is het niet zo'n wonder dat het ding op een andere plek is gaan lekken, de overdruk kon niet weg.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 148 en hebben de trefwoorden olie , massey ferguson , speciaal , ferguson , blok , massey , stuurhuis , stuurbekrachtiging , pomp en stuurpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!