Illustratie van:

Fendt 306 LSX - Verlichting, koplampen dimlicht en grootlicht doen het niet.

De koplampen van een Fendt farmer 306 LSX doen het niet, zowel het dimlicht als het grootlicht gaan niet aan.
De zekeringen heb ik al gecontroleerd en die zijn heel, ook heb ik een rijtje relais gevonden achter aan de motor die ook met het licht hebben te maken en die heb ik allenmaal van positie gewisseld zonder resultaat.
Ook kan ik de drukknop afvinken want als ik een draadje in de stekker doe die de functie van de drukknop overneemt dan gaan de lampen nog niet aan.
Wel reageert het grootlicht als ik de knipperlichthandel optil, het zogenaamde seinlicht, maar deze is apart aangesloten in de kabelboom.
Contour verlichting (breedte licht en achterlicht) doen het wel gewoon met de andere drukknop.
Wie kan me helpen met een elektrisch schema of weet nog ergens relais of zekeringen te zitten die hier ook me van doen hebben?
Alle hulp is meegenomen.

Deel dit topic

Reacties

Hein_vkr06
Hoor je het relais klikken als je de knop indrukt? misschien direct spanning zetten op het relais? als hij het dan doet weet je of het tussen de knop en relais zit. anders met multimeter contact van kabel meten tussen knop en relais of tussen relais en lamp.
mfrijder
@Hein_vkr06 Waar zit dit relais ergens?
Janfendt1958
Meten is weten. kijk ook naar de massa , slecht contact lamp of zekering, dit laatste komt bij deze fendt's nog wel eens voor.
henrikdw
Ik had precies hetzelfde probleem, stadslicht deed het wel maar koplampen niet. Bij mij zat het in de knipperlichtschakelaar, heb deze vervangen en alles deed het weer. (Fendt 305 ls)
henrikdw
Elektraschema, misschien dat je er wat mee kunt

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LSX en hebben de trefwoorden elektrisch schema , dimlicht , verlichting , schema , zekeringen , stekker , lampen , relais , fendt farmer , kabelboom en elektrisch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!