Illustratie van:

Same Mercury 85 - Is dit type het kopen waard?

Hallo allemaal, ik heb een vraag voor de same fanaten onder ons.
Het zit zo: het "verplegingswerk" wordt nu uitgevoerd door een massey ferguson 185. We zijn al een geruime tijd uit aan het kijen voor iets met 4x4 want die word wel gemist. Nu staat er voor een aantrekkelikke prijs een same mercury 85 te koop op verplegingswielen (wat het extra aantrekkelijk maakt).
Zijn deze trekkers in het algemeen degelijk of is dit een type die je beter niet kan hebben?
Hij zou vooral ingezet worden voor het spuiten, kunstmeststrooien etc..
Ik vind er eigenlijk maar weinig van terug op het internet.
Graag had ik geweten welke snelheid deze haalt? (30?)
Alsook of deze standaard meerkeuzesnelheden aftakas heeft?(540-1000)
Zijn er verder nog onderdelen voorradig voor dit type of word dat ook moeilijk?
Alvast bedankt voor de moeite 🤗

Deel dit topic

Reacties

Hidde Gröniger
Heeft er niks mee te malen maar als je van de 185 af wilt laat maar weten
YaMaGa
@Hidde Gröniger ik ben er geen baas over maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Het is uberhaupt nog niet zeker dat deze same het wel wordt... 😅
+1
langeslagdiesel
Een trekker van zeker 40 jaar oud. Wat kan je daar van zeggen. Als je hem niet eens gezien hebt laat staan mee gewerkt. Snap ook niet dat een zo oude trekker ingezet gaat woorden voor werkzaamheden waar timing zeer cruciaal kan zijn in je te verkopen eindproduct. Spuiten en strooien moet op de juiste tijd gebeuren. Dan ga je niet leunen op materiaal wat de status oldtimer al meer dan 10 jaar heeft.
+1
YaMaGa
@langeslagdiesel de mf 185 doet het anders wel en die is van 1975... minder problemen en makkelijke oplossingen 😅 zo heeft ieder zijn idee. Ik ben bewust nog niet gaan kijken omdat ik er graag eerst wat meer over weet. Heb wel al uitvoerig contact gehad met de verkoper.
+2
walker1
@langeslagdiesel Met modern spul krijg je weer elektronica storingen, daar hebben een MF 185 en zo'n Same geen last van. Als ze technisch goed onderhouden zijn is de kans op storing net zo klein of misschien zelfs kleiner als bij het moderne spul. Waar ik me wel zorgen over zou maken is de verkrijgbaarheid van reserve onderdelen. Voor een MF 100 serie is dat geen probleem, bij de Same kan dat wel eens anders liggen.
+1
YaMaGa
Ik bedenk me net dat ik Messchien beter even probeer bij @wim-same ?
+1
langeslagdiesel
@YaMaGa goed idee.
walker1
@YaMaGa Ik zou ook even kijken naar de draaicirkel, ik weet niet hoe dat bij die Same is, maar in het algemeen hebben oudere 4wd trekkers een behoorlijk grote draaicirkel. Al kan het met smalle cultuurbanden en afhankelijk van de spoorbreedte wel meevallen.
+4
a3vandiejen
@YaMaGa Wim heeft er vroeger één in het loonwerk gehad, die kan het precies vertellen. Succes.
+1
joop-same
@YaMaGa De Mercury zit aan het eind van een productie serie, dus weinig problemen en veel pk's per kg gewicht,
Bijna alle onderdelen zijn nog wel leverbaar, plaatwerk is duur als het nog te leveren is.
+3
wim-same
Een Same Mercury is een ideale verplegings trekker. zeer wendbaar ondanks hij toch ook 4 wiel aandrijving heeft. Hij heeft 2 aftakas snelheden.
Motor onderdelen zijn nog voorradig, andere onderdelen weet ik niet. plaatwerk onderdelen is ook moeilijk hoor. achterlichten en koplampen zijn er wel.
+2
YaMaGa
@wim-same kijk eens aan daar ben ik wqt mee 👍
+1
wim-same
@YaMaGa Een Mercury in minder geschikt voor zwaar dumperwerk, dan kan je beter een Leopard 90 hebben uit dezelfde serie, Die hebben een zwaardere achterbrug. maar de Mercury is wendbaarder.
+1
YaMaGa
@wim-same Top, dat is niet aan de orde om met kippers etc te rijden, toch niet regelmatig hoogstens een enkele maal per jaar. Zijn er voor de rest nog dingen die problemen kunnen geven bij dit type?
Welk werk heb jij er destijds mee gedaan?
+2
wim-same
@YaMaGa Ik heb 2 Same Mercury's gehad, en voor licht verplegingswerk perfecte trekkers. Ik heb er ook wel een voor een 7 kuubs mest tank gehad, en dat ging ook goed. Verder heb ik de Mercury's veel voor een balen wikkelaar gehad, en ik had er ook een met een voorlader om kleine balen te laden.
+1
valmet 605
Ik heb er 1 gehad. Mooie trekker voor verplegingswerk. Mooi wendbaar ik vond hem handig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Mercury 85 en hebben de trefwoorden massey ferguson , same , ferguson , aftakas , Spuiten , massey , onderdelen , kopen , trekkers , internet en snelheid geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!