Illustratie van:

John Deere 2030 - Cultuurwielen

De banden van mijn JD2030 met cabine zijn op, te veel droogte scheurtjes. Nieuwe (13.6 r36) zijn nogal prijzig. Op het net zie ik een set cultuurwielen staan, maat 9.5 r44. Kan ik met deze velgen ook rijden? Het is maar voor te maaien, dus geen zwaar werk.

Aangezien de velg ca 20 cm groter is ben ik benieuwd of dit technisch kan. Band is weliswaar een stuk platter.

Groeten

Deel dit topic

Reacties

stephan-inter
Ik zou er niet aan beginnen. Zijn echt wel heel smal. Dus als het iets nat is krijg je heel veel spoor vorming. En je staat minder stabiel op de weg.
Pauls
@Werter Banden zijn bijna identiek als hoogte, dus zou kunnen maar ik zie ze liever als dubbel, maar niet om gewoon te gebruiken, je moet ze veel te hard oppompen om voldoende draagkracht te houden en dan is insporing zeker aanwezig, ook als het wat droger is, duw je de grond hard aan. zoak dan beter naar een courantere maat zoals een 13.6R38 of mss een 16.9R34, deze zijn zeker ook nog wel 2dehands te vinden als je niet zeer veel moet gebruiken, en als je ze lang moet houden bv als je maar 100 a 200 u per jaar draait, zou ik zeker naar een premium merk zoeken, blijven vaak langer bewaard, een budget band is vaak nog goed tot 8 a 10 jaar (scheelt soms wel per maat).en nadien zie je ze vaak hard achteruit gaan met scheurtjes e.d. dit is mijn (40 jarige) ervaring met banden.
Pauls
Nog een toevoeging, je moet als je een andere maat wil ook de juiste velg plaat hebben, dus de boutafstand en steek moeten passen, dus nog extra kosten. Ik weet niet of bij JD het een kleine ZF steek is ? mss is dit nog iets zuidwestbanden.nl/Trekkerbanden/… prijs valt aardig mee.
johndeere 2650
@Pauls dat is bij deze types een beetje lastig de oude hebben grote steek en de nieuwe hebben kleine steek

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2030 en hebben de trefwoorden john deere , cabine , banden , maaien , maat , droogte , velgen , technisch , cultuurwielen en john deere 2030 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0