Illustratie van:

Deutz D6006 - Versnellingsbak "rammelt" als de koppeling wordt ingetrapt

Ik heb een vraag i.v.m. onze Deutz D6006:
Wanneer onze Deutz rijdt en men de koppeling intrapt, maakt de versnellingsbak een rammelend geluid zolang de trekker beweegt. Het lijkt alsof er iets los draait in de versnellingsbak. Wat zou het probleem kunnen zijn?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

renault 89
Echt uit de bak ??
of is het druklager kapot ??
MaxxuM4ever
@renault 89 was ook mijn eerste gedachte
deutz6006
Alvast bedankt voor uw reactie. Ik zal dit als eerste eens nakijken.
Jan mf6465
Dat kan de druklager zijn, maar even goed een andere lager in de bak. Doet hij het ook als de motor draait en je drukt de koppeling in bij stilstand?
deutz6006
@Jan mf6465 bedankt voor uw reactie. Als de koppeling bij draaiende motor wordt ingetrapt doet hij dit niet, maar als hij in een hoge versnelling en op lage toeren rijdt maakt hij eveneens dit rammelende geluid
Jan mf6465
Dan gaat het de druklager niet zijn. Ergens iets in de bak of achterbrug waar meer speling op zit dan mag. Dat word openmaken en bekijken als je het opgelost wil hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 en hebben de trefwoorden trekker , deutz , versnellingsbak , koppeling en geluid geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!