Illustratie van:

Fordson Major - Aansluiting lekleiding op brandstoftank

Ik heb een 'lekleiding naar brandstoftank' gekocht (histoparts.com/h5931-lekleiding-naar-brandstoftank…). Deze was niet aanwezig.
De leiding past, maar de aansluiting op de brandstoftank niet. De op de nieuwe leiding is kleiner dan de aansluiting in de tank. Ik vermoed dat daar ooit een ander koppelstuk (nippel?) ingedraaid werd.
Weet iemand wat ik daar voor nodig heb? Want dit is vermoedelijk Engelse draad e.d.

Deel dit topic

Reacties

Hanomag22
Wat zit er in de tank dan? Normaal een vast iets met binnendraad, geen verloopnippel ofzo Heb pas nog gezien bij iemand dat de leiding van histoparts er precies paste. Dat vond ik dan weer bijzonder eigenlijk.
BertVDC
Een maat van mij met professionele draaierij bekeek de draad:
Gat in tank: 1/4 bsp
Moer op nieuwe leiding: 3/8 unf
BertVDC
Lijkt uitgeboord en erna nieuwe schroefdraad erin?

(klik om te vergroten)

Hanomag22
1/4 BSP lijkt me logischer dan unf op iets dat af moet dichten. Dan zal histoparts wel een niet passende leiding gestuurd hebben.
+1
Fred4130
@Hanomag22 en dat gebeurd regelmatig dat spul voor geen meter past bij hen weg.
stephan-inter
@Fred4130 nog nooit geen problemen gehad daar.
Fred4130
@stephan-inter prijs je gelukkig dan. Alhoewel nog nooit geen....dus altijd wel! 😏
stephan-inter
@Fred4130 nee nooit.
Altijd vriendelijk geholpen.
En spullen die prima pasten op mijn inters.
Fred4130
@stephan-inter helaas hier meerdere keren spul wat niet paste of met heel veel moeite en dan niet naar de zin zittend. Brandstoftank , brandstofleidingen, stickers die totaal niet op het origineel leken , verf die niet de goed kleur had als origineel etc. Dus zo zie je maar , prijs je gelukkig dan.
stephan-inter
@Fred4130 misschien dat ze bij het ene merk nog niet zo goed zijn als bij het andere?
Hanomag22
@stephan-inter laten we blij zijn dat er bedrijven zijn die spullen voor ons hebben. Dat soms de kwaliteit en passing niet klopt is altijd nog beter dan niets hebben. En topkwaliteit in kleine aantallen maken betekent dat de producten ongelooflijk duur worden en daar zitten we ook niet op te wachten.
Hanomag22
@Hanomag22 Dit is een origine ford major wartel. Lijkt inderdaad 3/8 unf. Heb het de eigenaar even nagevraagd. Nieuwe leiding van histoparts paste perfect.

(klik om te vergroten)

Zie hier 3/8 volgens mijn schuifmaat
BertVDC
@Hanomag22 Bedankt voor alle info! En het opzoekwerk.

Nog een extra vraagje. Als de brandstoftank volledig gevuld is, kan de lekleiding in principe diesel terugsteken naar de motor (ik dacht verstuivers?)... Zit daar een gevaar? Of werkt dat enkel in 1 richting?
+1
Hanomag22
@BertVDC daar hoef je je geen zorgen over te maken. De retourleiding moet goed lekdicht zijn maar staat niet onder druk. Deze voert de lekkage van de verstuiver tijdens inspuiten aften doet verder niets.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major en hebben de trefwoorden tank , fordson en aansluiting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN