Illustratie van:

Onbekend Onbekend - Aanschaf kleine beregeningshaspel 100-150M

Halo

Ik wil een kleine beregenings haspel gaan aanschaffen. Ik zie zoveel merken idrofoglia pioggia carnevalli Bauer irrimec ik weet het niet meer. Wat is een goede haspel om te kopen? Mijn perceel is 100 meter lang en 50 meter breed, heb een elektrische pomp pomp geeft 14.500 liter per uur en denk dat ik 5-6 bar op de haspel kan krijgen. Wie heeft tips voor de aanschaf van zo’n ding?

Deel dit topic

Reacties

+2
varken
Baars systemen, goedkoop en 2x verleggen en je hebt het hele perceel gehad met weinig kosten
IHC5331975
@varken geen ruimte om zon ding op te slaan, en ik wil er geen omkijken naar hebben. Savonds aanzetten morgens klaar bewijze van. En dan weer verzetten uittrekken en laat maar lopen
varken
@IHC5331975

tractors-and-machinery.nl/item/670649/… Zo iets is niet zo groot om op te slaan
spotmelker
Merken die je noemt tonen veel overeenkomsten dus daar zit het verschil niet in. Als je één op het oog hebt controleer dan speling op turbinepoulie (v-snaar er even af) en speling op sproeier. Dit zijn (te) lastige reparaties voor gemiddelde sleutelaar omdat aluminium zo kwetsbaar is. Verder slang goed bekijken, indien er lassen in zitten laten staan! Algehele conditie zegt veel over gebruikersuren. Altijd eerst proeftrek doen, dan pas kopen.
IHC5331975
@spotmelker dankjewel hier kan ik wat mee
+1
goeiedag eem
@IHC5331975 wij hebben een speedyrain 404, 100 meter slang en gooit 45 meter breed, wel moet je een flinke pomp hebben, ik heb er een bronpomp op zitten die onder in de filterbuis zit van 10 kuub maximale afgifte op ongeveer 5 bar met 10 bar druk op 5 kuub afgifte, bij een water afgifte van ca 9 kuub heeft hij 5 bar aan de haspel dat ben je zeker nodig, heb in het eerste jaar een pedrollo pomp 9.6kuub 4 bar er achter gehad wat volgens de gegevens moest kunnen maar werkte niet, sproeide nog geen 2 meter breed met 150meter 50 mm brandweer slangen pomp tot aan de haspel, en krap 2 bar druk. Nu met de bronpomp heb ikmet 20 meter of 150 meter slang tot de haspel 4.5 tot 5 bar druk op de ingang van de haspel, sproeit dan ca.45 meter breed. Onze haspel heeft een tyleen leiding vsn 40 mm buiten werks en heb de nozzel uit geboord tot 10.5mm en werk super. Dus wat je ook kooptje moet druk hebben, de pomp kan wel staan voor zoveel bar maar het moet wel aan de haspel komen. Heb er heel wat experimenteren mee gedaan maar nu werkt hij en vooral sls je een turbine aangedreven haspel hebt ben je druk nodig. Onze rolt op dmv een water cilinder.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @spotmelker:
Altijd eerst proeftrek doen, dan pas kopen

Wie is daar toe bereid? Voor lage prijzen is het meestal graag of helemaal niet
spotmelker
@jammermaarhelaas als ze er niet toe bereid zijn krijg je direct twijfel en oudere machines wil men doorgaans graag kwijt dus bij serieus gegadigden zal dat niet zo'n probleem zijn. Of een test op lokatie, mechanisatiebedrijf hier doet vaak op de loswal, ook met spuitmachines. Ik heb de haspel gekocht op voorwaarde goedwerkend en lekvrij te zijn. In overleg met verkoper wat lagers en keerringen vervangen, nu draait hij top. Het werk heb ik grotendeels zelf gedaan dat neem ik voor lief. Weet nu hoe alles werkt en in elkaar zit en durf hem 's nachts te laten draaien. Wie mijn oude haspel koopt kan op verzoek een demo krijgen en mag altijd bellen als er problemen zijn met dien verstande dat het wel een oud (goedkoop) machientje blijft. Ik verwacht dat hij voor export weggaat.
jammermaarhelaas
@spotmelker

Als het zo kan en gaat is dat natuurlijk het mooiste!
JohanvS
100 x 50 meter?
Gewoon alu buizen gebruiken, kan je mooi in 3 baantjes beregenen.
IHC5331975
@JohanvS niet precies wat ik voor ogen heb…
Gewoon een op www.tractors-and-machinery.com --> zoeken --> beregeninstechniek --> beregeningshaspel. Kijk daar maar eens staat vast nog wel wat
+1
Loeideutz
Als jij een haspel wil kopen moet je dat zeker doen. Ik vraag me alleen af
Waarom je zo’n ding wil hebben voor een halve hectare.
Staat er alleen gras op of ander laag gewas dan wil het nog wel redelijk werken, behalve de hoeken. Want zo’n ding maakt een ronde plek nat.
Als je weinig plek hebt om wat op te slaan dan is een oude buizen installatie niet verstandig. Vaak 6 meter lang maakt dat je er toch wel plek voor nodig hebt. Een 150 tot misschien wel 200 meter, in verband met aanvoer, brandweerslang vergt niet zoveel plaats. Een stuk of 10 sproeiers ook niet. Het hierboven genoemde Baars systeem gaat uit van een haspel, maar dat hoeft niet. Dit kost aan opslag minder plaats dan jouw beregeningshaspel die die lengte van 100 meter moet overbruggen. Een groot voordeel is zelfs dat je veel gerichter kunt beregenen. Een droge plek wat vaker de sproeiers neer zetten, een gewas dat meer behoefte heeft aan water vaker beregenen.
Ben zelf bezig met beregening aanleggen op een perceel van 2 hectare. Maar wil absoluut geen haspel. Vorm van het perceel leent er zich niet voor, teveel hoeken. Bovendien staan er straks gewassen op die in de weg staan voor een haspel. Een gedeelte wil ik zelfs druppel slang neer leggen. Vaste aanplant die wel water nodig heeft, maar het wandelpad ertussen niet bijvoorbeeld.
Lees ook het topic dat er al een paar dagen staat over het juist afstellen van de haspel zodat je over de hele lengte dezelfde hoeveelheid water geeft.
En ook een systeem met sproeiers kun je ‘s avonds aanzetten, de hele nacht laten sproeien en de volgende dag een keer verleggen.
JohanvS
@Loeideutz alu buizen kunnen gewoon het hele jaar buiten blijven liggen, heb je geen schuurtje voor nodig.
Loeideutz
@JohanvS In theorie kan alles buiten blijven liggen. Of dat goed is of niet is wat anders. Het ene kan er beter tegen dan het andere. Maar ook daar moet je plaats hebben om buizen van 6 meter lengte op te hangen, neer te leggen, rechtop te zetten of er wat anders mee te doen.
Blijf ik bij mijn mening dat een paar 100 meter slang plus een emmer vol sproeiers het makkelijkste op te bergen zijn in de winter.
+1
deufi
Ook overwogen om PE slang in te graven en er popup sproeiers op te zetten? Is even werk, maar hoef je nooit meer iets te doen als je een timer op je pomp zeker. Met zo'n klein stukje kan dat makkelijk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend en hebben de trefwoorden pomp , aanschaf , haspel en Bauer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
869
TREFWOORDEN