Illustratie van:

Deutz-Fahr DX 4.51 - Linker remlicht blijft branden

Hallo allemaal
bij onze Deutz dx 4.51 blijft aan de linker kant het remlicht steeds branden. Dit zie je dan dus ook aan de aanhanger als die er aanhangt. Als ik de zekering verwijder is het natuurlijk gedaan
maar waaraan zou dit kunnen liggen? slechte aarding?
wat kan ik doen?
alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Jan mf6465
Heeft die niet op elke pedaal een apart contact?
Loeideutz
@Jan m6465 Nee. Ik meen alleen een contact op het rechtse pedaal.
a-s
@Loeideutz Hoe zou ik dit kunnen oplossen? kan ik dit contact nakijken? ik weet zelf niet alles van de techniek enzo maar met een goede uitleg lukt het me wel
alvast bedankt
Loeideutz
@a-s Gezien het feit dat alleen de linkerkant blijft branden, vrees ik dat het probleem in de lamp of de aansluitingen zit. Waarschijnlijk wat geroest. Beste is dan een andere lamp er op. Zijn de kosten niet. Vreemder vind ik dat het op de aanhanger ook alleen maar links is. Bij mijn weten heeft het stopcontact maar 1 aansluiting voor de remlichten. Links en rechts zouden dus allebei wel of niet moeten werken. Of ook daar is de lamp wat gecorrodeerd.
a-s
@Loeideutz bij de aanhanger branden ze dan allebei
Jan mf6465
@a-s
Gaat rechts ook aan op de tractor als je remt ?
a-s
@Jan mf6465 Vandaag op gelet en lijkt van niet, rechts gaat niet aan
+1
casejxu
@a-s das is je remlichtschakelaar stuk. Zit onder de motorkap. Meteen remvloeistof laten verversen!
Jan mf6465
@casejxu
Dat is volgens mij ook het geval. En rechts is het lampje waarschijnlijk kapot van het remlicht.
casejxu
@Jan mf6465 @roscho ik weet t wel zeker eigenlijk. Vaak genoeg gezien
ronald-deutz-fahr
@casejxu hoevaak moet je remvloeistof verversen?
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr als ie donker begint te worden word t wel tijd. Officieel om de 2 jaar 😅😅 maar dat heb ik nog nooit iemand zien doen
+1
roscho
@ronald-deutz-fahr Eenmaal per 2 jaar. Komt niet op een maand aan, maar 't is belangrijk dat dit toch wel gebeurt. Remvloeistof trekt water aan en dat water kan je remcilindertjes stuk maken: rubbertjes gaan stuk en roestvorming in de cilindertjes.
+1
roscho
@a-s Vervang dan eerst het rechter lampje. Dan zullen ze beide blijven branden. Hoe dat kan op de aanhanger, is van later zorg, mogelijk ook kapot lampje.
Blijven ze beide branden, zoek dan de remlichtschakelaar en meet op de stekkertjes of ze continu stroom geven. Misschien kun je er nog wat mee morrelen, maar ik denk dat dan idd. de schakelaar stuk is, zoals hierboven al werd gezegd.
monster 2012
Zit de andere kant remlicht ook op de zelfde zekering aangesloten ?dus met andere woorden als je de zekering er uit hebt wanneer de lamp welke blijft branden uit gaat werkt de andere dan wel gewoon ?
a-s
@monster 2012 nee, als de zekering er uit is werken beide kanten niet meer
dennisbouter
@a-s zit er 1 bolletje in voor verlichting en remmen? Of 2 apparte bolletjes?
Loeideutz
@dennisbouter dit type heeft aparte bolletjes voor achterlicht en remlicht.
Jan mf6465
Gaat rechts aan als je remt?
fendt2
Maakt het ook uit of je de aanhanger los koppelt.
a-s
+2
roscho
Kijk met een spanningzoeker eens in het aanhangerstopcontact op welke pool/polen er stroom komt, zonder dat je het licht aan hebt. En kijk ook waar stroom komt als je de rem intrapt. Misschien zit er in het stopcontact iets verkeerd. Het hoort zoals in bijgaande afbeelding.

(klik om te vergroten)

Aansluitschema stopcontact

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.51 en hebben de trefwoorden deutz , zekering , deutz-fahr en aanhanger geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!