Illustratie van:

Massey Ferguson 1080 - Druk groep vingers afstellen

Weet iemand de afstelling van boutjes in de vingers van de drukgroep van een MF 1080.

Deel dit topic

Reacties

SjoerdHylke
Hallo,

Daar is volgens mij geen vaste afstelling van. Dit hangt af van het soort drukgroep en de slijtage van de koppelingsplaat. Als je de trekker in elkaar zet kun je via het deksel onder in het koppelingshuis de drukgroep afstellen.
+1
Pauls
@redeagle14 Als de trekker middendoor gehaald is -> er is een afstel beugel waar je elk boutje apart mee kan stellen, deze beugel kan mss wel geleend worden bij de dealer. De vorm van de beugel is te vinden via annatefka.com, dan links op 'techniek' klikken, vervolgens bovenaan op 'instructie boeken'. Dan de bovenste file die je tegenkomt 'MF gereedschap', en dan op 'koppeling en transmissie' naar pag 19 verderklikken, hiet staat MF 318 gereedschap op. Dit zou je moeten kunnen lenen. En zeker vragen hoe te gebruiken.
Als de trekker niet uit elkaar is kan je bovenstaande van @SjoerdHylke proberen, via het onderluikje elke vinger apart bijstellen tot bijna tegen de druklager, maar zorg dat de boutjes niet te ver uitgedraaid worden. Via dit YT filmpje
(vanaf 16min) kan je de speling eerst proberen weg te halen voordat de vingers zelf worden bijgesteld. Dit is wel voor de 165, maar bijna vergelijkbaar voor de 1080, zijn wel andere stangen buiten het chassis, maar speling wegwerken doe je eerst best op die plaats. Bij het lossen van die bout opletten dat de inwendige as niet te ver wil verdraaien. (hier zit normaal veerspanning van de drukgroep lagerhouder op.) Veel succes
Pauls
@redeagle14 Wil je terug melding geven als het gelukt is ? Zo kunnen anderen hier ook wat mee.
+1
redeagle14
@Pauls doe ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1080 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , massey , druk , afstelling , afstellen , drukgroep en MF 1080 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0