Illustratie van:

Ford 3000 - Hefinrichting overdrukventiel werkt niet?

Dag, ik heb een Ford 3000 van 1968, Ik heb een centrifugaalpomp voor de hef gemonteerd. Het tandwiel aan de schoepen is stukgegaan, waarschijnlijk omdat er een overdrukventiel niet werkte.
Ik heb de boel uit elkaar gehad en alle ventielen gecontroleerd, zo nodig vervangen of schoongemaakt.
Daarna heb in de originele pomp welke gereviseerd is er op gezet. Bij gebruik van de hef werd de pakking tussen het aanzuigdeel en het persdeel eruit geblazen, dus waarschijnlijk werkt er een ventiel nog steeds niet goed. Kan iemand mij vertellen wat ik nu kan doen en welk ventiel er voor moet zorgen dat de systeemdruk niet te hoog wordt.

Deel dit topic

Reacties

Verwegen
Draait die pomp op olieflow dan? Ik kan wel een hydraulisch schema van de ford-hydrauliek sturen(= uit het werkplaatshandboek, misschien heb je hem al bekeken)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden ford , hefinrichting , hef , pomp , tandwiel , vervangen , ventielen en pakking geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!