International 1055 - Pto blijft niet ingeschakeld

Hallo iedereen ,
Mijn 1055 die ik pas gekocht heb heeft een probleempje als ik de aftakas /pto wil aandoen dan lijkt het alsof deze hem maar net pakt en van zodra ik de hendel loslaat en een beetje gas geef schiet deze eruit en stopt de pto met draaien

Deel dit topic

dylan-vd644

Reacties

roscho
Als je geluk hebt, komen de tandwielen niet goed in elkaar en kun je dat nog bijstellen.
dylan-vd644
@roscho hoe kan je zoiets bijstellen
roscho
@dylan-vd644 Heeft de cabinehendel onder de cabine geen speling op de as of is de spie daar gebroken?
dylan-vd644
@roscho deze tandwiel voor de pto wil met de hendel van in de cabine niet ver genog naar achter zodat deze goed over het andere tantwiel dat ervoor zit eroverheen gaat

(klik om te vergroten)

jo845xl
Ik zou eerst aan de rechterkant van de bak eens kijken , hier gaat de as in de bak die de schakelmof van de PTO bediend . Kijk of de hendel hier op de as geen speling heeft .
Als dat in orde is zou ik aan de linkerkant van de bak het deksel van de PTO tandwielen eraf halen en dan kijken met een endoscoop camera , kom je misschien wat meer te weten .
Je kunt ook het deksel van de aftakas stompen achteraan de trekker eraf halen maar ik weet niet of je langs daar de aandrijfas as eruit kunt halen , zul je moeten proberen .
En anders eerst hefdeksel eraf en dan schakeldeksel , dan kun je in de bak kijken .
rijkjd
Ik heb ook wel eens gezien dat de spanstift die de gaffel voor (het inschakelen van de aftakas) borgt op dat asje gebroken was, maar nog wel er in zat. Hierdoor dat er erg veel speling op het verdraaien van de as tov de gaffel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1055 en hebben de trefwoorden olie , motor , aftakas , pto , gas en hendel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!