Tankmeter deutz geeft altijd maximaal aan

Hoi,
De tankmeter van mijn deutz 6507c geeft altijd aan dat hij maximaal is. (Voorbij het 4/4e teken) Is dit een probleem in de meter, bekabeling of zit het in de tank zelf? Iemand enig idee of een idee hoe ik hier snel achter kan komen?
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+2
Fordje4600
Zit de tank altijd vol?
Ronijn
Trek de stekkertjes bovenop de tank eens los? Dan zie je gauw genoeg of t de meter is
bob de bouwer
Bij mijn D5206 was de spoel van de niveau meting in de tank stuk. De meter ging ook direkt naar vol als ik de trekker op het contact zette.
Ik heb direct alles vervangen ook de meter in het dashboard.
Besteld bij Stil in Zuidbroek, moest hier en daar wel wat aanpassingen gemaakt worden bij het plaatsen van de niveau meting in de tank
+1
Rondeutz06
@bob de bouwer je bedoelt waarschijnlijk STIO in zuidbroek
+1
Klein Rot
@everteverts
Vervang eerst de tank meter eens die is het meeste slijtage gevoelig.
+2
KlaasM
Je tank meter praat niet meer met de vlotter. Bij contact zet je vol stroom op de klok. De tankmeter geeft weerstand. Hoe lager het niveau in de tank hoe hoger de weerstand hoe lager de meter, het werkt als een soort dimmer
JohanvS
Massa probleem?
leonardvdm
Dat probleem hebben wij ook met een DX 3.60 die blijft op 1/3 staan
KlaasM
@leonardvdm gaat nog wel op en neer? Dan blijft waarschijnlijk je vlotter steken. Wat ook nog wel is wil dat hij wat gedraaid is in de tank en dat ie de zijkant raakt.
Als je de tank een eind leeg hebt kan je er wel in loeren.
leonardvdm
@KlaasM nee zit vast gaat wel uit als het contact uit gaat
+1
ZetorTwente
Ik wou maar dat mijn tank altijd vol aangaf🫣
+1
bas101
@ZetorTwente dat kan : vol tanken en de tractor in de hoek zetten en nooit meer gebruiken
+1
bas101
Mogelijk dat vlotter bovenin blijft hangen
+1
DB780
Maakt de draad naar de tank contact met de massa, zodat de tanksensor/vlotter wordt kortgesloten? Zoals hier boven eerder werd genoemd, tankvlotter draad los maken en dan zien of de meter terug valt, zoniet, dan zal waarschijnlijk de draad ergens tegen de massa aan liggen, bijvoorbeeld ergens tussen bekneld.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hoi , deutz en tank geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!