Bélair voerdoseerwagen ook te gebruiken als grazer

Het Franse Bélair introduceert een koppeling op de Corsaire voerdoseerwagen waardoor het mogelijk is om een getrokken hakselaar met klepelmaaier aan te koppelen. Op die manier is de doseerwagen ook te gebruiken als stalvoerwagen.

Deel dit topic

Reacties

grös
Leuk idee maar denk dat de beperkte maaibreedte mij gaat tegenstaan.
Achso
@grös beetje Deens idee van 30 jaar geleden
grös
@Achso
JF? Deze fabrikant Bélair heeft ook wel wagens met maaier er onder.
Achso
@grös JF inderdaad..
sanderdh
Dat is meer voor kleine boeren
bio boer
Gepruts maak er dan invoer onder dat idee heeft teerenstra ook keer gehad pickup onder een schouten doseerwagen is nooi op de markt gekomen na mijn weten
+1
Herbert
@bio boer Mengele mengwagen uit "85 is goedkoper denk ik😄

(klik om te vergroten)

bio boer
@Herbert de waslsen van stadaard opraapwagen zijn niet helemaal geschikt om grote blokken kuil door heen teduwen je zit met dwarsliger om de schotten bijelkaar tehouden
+1
Herbert
@bio boer in de winterdag voer ik met mn bovenlosser. Nu met stalvoeren een blokje kuil erover met een blok mais. Dat mengt wel redelijk door het gras.
bio boer
@Herbert maar de schuitenmaker wagens worden ook wel gebruik voor het voeren van kuil en mais
+1
dx11
@bio boer ik wilde net zeggen, een feedo is gewoon met Pickup te krijgen
bio boer
@dx11 zitten daar dan de zelfde verdeel walsen in ?
grös
@bio boer
In principe kun je daar dan het hele jaar mee voeren, alleen zal de invoer enz al die zure maïs niet fijn vinden, het verlengt niet de levensduur van een opraapwagen.
bio boer
@grös zomerstal voeren is ook aanslag voor je machines elke dag weer nat vooral in de herfst stalvoer combi staat ook buiten in mijn geval loods is niet diep genoeg voor de hele combi in de winter wel binnen dan is het vaak pas begin december
@bio boer dat hadden wij vorige herfst ook, een deel van de bodem was omhoog gekomen. Dus nu de voerwagen in de stal of buiten en de opraapwagen met maaier erin. Opraapwagen staat er recht in net als normaal en de trekker staat haaks erop dus die wordt wel iets nat maar dat is minder erg
grös
@bio boer
Blikwerk van de maaier roest al door na 6 jaar, trommels willen ook wel, ophanging van de kappen is te licht, zonder ooit ergens tegen aan te rijden. Ze kunnen beter een gegalvaniseerde uitvoering op de markt brengen.
wotan2
Belair maakt ook gewoon maaiwagens, ik snap niet goed waarom de mechaman juist deze wagen zo geweldig vind.
belair-sarl.com/remorques-auto-chargeuses/…
+1
bio boer
@wotan2 die kun je niet als voerdoseer wagen gebruiken alleen voor versgras
labella
@bio boer dan kunnen ze onder deze voerdoseerwagen toch ook een pick-up hangen?
+1
bio boer
@labella dat is wat ik ook zij hier boven
labella
@bio boer had ik niet gezien.😊
bio boer
@labella tsg speciaal bouw heet een schouten doseerwagen omgebouwd met grasinvoer en ander onderstel

(klik om te vergroten)

labella
@bio boer dat is eigenlijk gewoon een opraapdoseerwagen toch?
+1
bio boer
@labella ja met schouten doseerwagen opbouw
deerejohn
@wotan2 farmstore is importeur van deze maaiwagen geworden ,hier kunnen drie walsen achter in met een afvoer band , dan heb je een voerwagen mechaman.nl/artikel/20220901/…
labella
Er ligt mij iets van bij dat peecon ook eens bezig geweest is met een gras ladende voermengwagen. Volgens mij iets met een stofzuigerprincipe.
Herbert
@labella ja klopt. Met een 5 ton zware mengwagen op kleine vrachtwagenbanden door het land heen en weer rijden... Ik vraag mij sws af hoe het gras er uit komt. Dat geklepelde gras gaat toch direct broeien.
Hans van Bergen
En je zuigt meteen het zand mee. 3 x niks
huub
De meeste fabrikanten kunnen in het veehouderij segment opraapwagens leveren met weeginrichting. Daar kan je mee inkuilen, groenvoeren en als doseerwagen gebruiken. Het nadeel is dat een degelijke doseerwagen onnodig zwaar is.
+7
jjthefrenchman
Elke veehouder in noord west frankrijk heeft ooit zo'n ding gehad in zn carriere . Die dingen waren vaak van taarup, en daarom heet grashalen met zo'n ding "taaruppen" .

Je pikt zo ding aan, aan je doseerwagen, en laat hem in het land staan.

(klik om te vergroten)

bio boer
@jjthefrenchman oow is gewoon oud frans systeen heb die taarup dingen ook wel in Denemarken gezien en in Noorwegen kuilen ze gewoon zo vers in volgens mij
+1
@Herbert
Quote:
Ik vraag mij sws af hoe het gras er uit komt.

Het duurt aardig lang voordat het eruit komt en het gras wordt er niet beter van
Van-Epscheuten
Gras klepelen om op te voeren? Volgens mij het dat wel het slechtste maaisysteem om fatsoenlijk voer te winnen. Over de hergroei van de kapotte stoppel maar te zwijgen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hakselaar , koppeling , getrokken , grazer , klepelmaaier en getrokken hakselaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!