Wie heeft ooit een Fiat 95-90 gezien?

Hallo, ik kwam deze foto tegen. Heeft ooit iemand deze trekker ergens zien rijden/staan?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

FIat 95-90 DT

Reacties

+7
Bakker S
Dit is oorspronkelijk een engels model. Er was subsidie in Engeland op trekkers tot onder de 100 pk. Dus hebben ze van de 100-90 een 95-90 gemaakt en daar veel verkocht.

(klik om te vergroten)

Een fiatagri 95-90 DT
+1
arjen90
@Bakker S Hij is inderdaad geen 95 pk maar 98 pk, ik dacht er zit maar 2 pk verschil tussen de 100-90. Logische verklaring zoals jij het uitlegt👍

(klik om te vergroten)

Fiat 95-90 is 98 pk
Freddie1
@arjen90 Het is gewoon de opvolger van de Fiat 980 eigenlijk, omdat er dezelfde motor in zit.
+1
Rb612
@Bakker S
Dat is een bekende trekker op die foto
@Bakker S
Dat is nog eens een manier van meedenken waar ze in de politiek nog veel van kunnen leren,
motor een beetje terugschroeven, typenummer en folders aanpassen en klaar.
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Ford revisiemotor:
motor een beetje terugschroeven,

Alleen op papier denk 😅
+1
walker1
@Ford revisiemotor Meedenken is een groot woord, het is gewoon leveren waar een lokale markt om vraagt, of wat lokale wetgeving voorschrijft. Tegenwoordig heeft alles een Europese type goedkeuring of gaat om Europese regels of subsidies. Blijkbaar gaf men destijds in Engeland subsidie op trekkers onder de 100 pk. Er zullen vast wel meer fabrikanten bepaalde types wat teruggedraaid hebben. Het is net zoiets als met 30 en 40 km bakken. Genoeg topics over geweest. Trekker van bepaald merk en type die in Frankrijk was geleverd rijd maar 30 km/h, dezelfde maar dan in Nederland of Duitsland geleverd, rijd 40 km/h. Wat al wel Europees is, de Tier4 regels, die golden pas vanaf 75 pk. Zijn toen ook wel fabrikanten geweest die trekkers afregelden op 74 pk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker en fiat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN