Nieuwe oogst: Poah! Ursus C45

Deze week in POAH!: de Ursus C45 van Marcel Frederiksen uit Garderen. De trekker komt uit 1947 en heeft een motorinhoud van 10,3 liter en 45 pk.

Dit keer was ik zelf aan de beurt!

Deel dit topic

Reacties

+10
MarcelFendt
Mario-fransen
@MarcelFendt mooi filmpje Marcel, en een mooie plof erin. Klinkt ook wel super met die geknepen uitlaten, vergeleken met de originele Ursus pijp.
Welke spatborden wil je er nog op maken, de originele vierkante of de ronde Lanz spatborden?
Mooie verzameling trekkers ziet er goed uit.🤙🏻 en het dak boven het hoofd zeker niet minder.
MarcelFendt
@Mario-fransen de eerste ursus’en hadden ook z’n pijp vandaar deze erop zit, klinkt ook wel een stuk feller / scherper💪🏻

De spatborden.. dat word voor de liefhebber vloeken maar er komen half ronde lanz spatborden op, deze liggen al even buiten “ bij te roesten”
Mario-fransen
@MarcelFendt ik had je reactie over het hoofd gezien, maar vloeken … nee hoor ik snap het wel. Ziet er mooier uit dan de vierkante, ik vind het altijd erger als ze er een eiler van proberen te maken of zelfs een Lanz frontje erop. Ursus is een mooie bijzondere trekker, en niet niet nodig om er een Lanz van te maken.
+1
2850Johndeere6R
Mooi filmpje hoor en prachtige trekker 👌👍
kramer
Het blijven mooie en aparte trekkers.
Grasbaal
Bij ons in de buurt rijd ook zon prachtig ding:
MarcelFendt
@Grasbaal blijft mooi ja!

mooi bedacht en het zal wel een flinke ruk geweest zijn, een ursus weegt al gauw 3500/3800 kilo...
Van-Epscheuten
@Grasbaal dat is pas tractorpulling!
Van-Epscheuten
In mijn omgeving reed ook vaak een lanz of ursus een rondje, en het viel me op dat dat ding een flinke vaart had, voor zo’n oude machine. Rijd die van jou ook zo hard? En heb je een beetje passende remmerij erop zitten?
+1
MarcelFendt
@Van-Epscheuten bij mijne zit er een dubbele snelgang in nu, volgas loopt hij 46km/h maar dat rij ik eigenlijk zelden/nooit, een 35 rijd veel rustiger/fijner ( en meer genieten van de klappen door het lage toerental )

wat het remmen betreft is het wel op letten en gaat nog steeds goed., het blijven 2 ouderwetse trommelremmen, heb de voeringen wel vernieuwd en ook die van de handrem ( is ook met een remband )

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker en Ursus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.167
TREFWOORDEN