Olie stuurhuis Deutz 4005

Ik heb een vraagje over het stuurhuis van mijn Deutz 4005. Nu wij de diesel tank eraf hebben kunnen wij bij het stuurhuis. Hoe kan ik pijlen of er genoeg olie op zit of is het raadzaam om er nieuwe olie op te doen?

Deel dit topic

Reacties

basia
Bovenop het stuurhuis zal een plug zitten (vaak vierkant voor sleutel 13 meende ik )
dit is de vul plug tevens niveau ; dus helemaal vol vullen .
Zelf zou ik eerst controleren of de olie nog goed is (niet vies en smurrie achtig of roestbruin e/d. )
dan helemaal bijvullen ; verversen is uiteraard nooit verkeert ; maar dan moet je het stuurhuis demonteren en eventueel uit elkaar halen ,schoonmaken weer monteren ; eventueel nieuwe pakkingen en keerring en weer monteren met nieuwe olie .
Als olie gebruik ik meestal 85 w140 maar 80w90 kan ook ; dit zijn hypoid transmissie olien
Lars_MF
@basia Ja die plug had ik idd al los gedraaid, de olie zat niet tot de rand. Het olie wat er nog in zat zag er prima uit. Kan ik hier dus gewoon olie bij in doen tot iets onder de rand?
basia
@Lars_MF
Ik vul ze altijd tot de rand ; dit in verband met de smering van het bovenste wormlager (dit zit nogal hoog ) Of eigenlijk moet ik zeggen dit lager zit het hoogst ; en zal bij te laag oliepeil het eerst zonder smering komen ( bv door lekke keerring o.i.d )

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , deutz , stuurhuis , tank en diesel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!