Oliepeil niemeyer hr501 schudder

Ik heb een niemeyer hr 501 schudder. Weet iemand hoeveel olie er in de midden cardan moet. Is dat machine/bok rechtzetten en afvullen tot opening vuldop? Hoe krijg je de oude olie eruit? Alvast bedankt,
Groetjes johan

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Zit meestal vet in, gewoon half a driekwart vol proppen.
+1
Zetor 3011
Hoi gerbert, bij de rotors wel, maar in de midden is echt een oliebad.
GerbertXL
@Zetor 3011 ah oke, dan is het bij mijn niemeyer waarschijnlijk niet origineel 😄
Zetor 3011
Zie foto

(klik om te vergroten)

In de midden, zwarte vulplug
GerbertXL
@Zetor 3011 Over het algemeen is het peil bij tandwielbakken zo dat elk lager en tandwiel in de olie komt, dus de onderkant van het hoogste tandwiel of lager moet lekker in de olie draaien. Leegmaken is denk ik het makkelijkste door het leeg te pompen met een dun slangetje, of met zo'n klein apparaat is het denk ik wel te doen 'm gewoon achterover te gooien zodat de plug onderop zit.
Zetor 3011
Dankje gerbert👍
Zetor 3011
Sorry bedoel rode vulplug😂
basia
Ik vul hem voor het seizoen vol tot de vulplug opening ; na een poosje schudden komt dan de olie uit het linker schud element ; lekke keerring denk ik .
Maar ik schud maar een klein perceeltje ; dus laat ik het zo
Zetor 3011
Hoi basia, bedankt voor je reactie👍
NH-Ford
Hier zit orgineel vliesvet in, bijv. Castrol CLS. Zit tussen vet en olie in zeg maar.
Met alleen olie lekt ie zeer waarschijnlijk.
goeiedag eem
@Zetor 3011 , in de middenaandrijving wat jij bedoelt zit meestal vloeivet in en geen olie, (bij deze oudere machines in iedergeval) als ik op een explosie tekening kijk op techniekwebshop kom ik in de stuklijst maar 1 olie keering tegen wat dus niet lijkt op een oliebad, wat ik weet van onze oude niemeijer hr521 was dat ook een vet bad ipv olie, heb die een keertje los gehad vandaar
Zetor 3011
Bedankt voor de reacties, hier kan ik zeker wat mee👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , schudder , opening , niemeyer en Oliepeil geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
257