Hydrauliek ventielen skidster lekken iemand ervaring?

Ik ben een Ramrod 750 skidster in orde aan het maken en nou lekt deze behoorlijk olie op de hydrauliek ventielen van de besturing.
Ieder ventiel lekt wel iets en allemaal op ogenschijnlijk hetzelfde punt.

Ik heb wel ervaring met het reviseren van Bosch ventielen met exploded views erbij, maar voordat ik hierin duik probeer ik toch eerst wat extra info te vergaren.

Kan het zo simpel zijn als een ontbrekende O-ring bij het “palletje” tussen de aansluiting van de beide slangen?
Het palletje beweegt verder niet, ook geen schroefdraad oid te bekennen. Wel lijkt er een soort groef in te zitten. Deze groef in combinatie met de schuine zijde van de behuizing deden mij vermoeden dat er misschien een O-ring in zou passen. Alleen zou het wel vreemd zijn dat deze O-ring vervolgens volledig in het zicht zit zonder afdekking..

Heeft iemand wellicht ervaring/herkend iemand de ventielen?

Wat ik erop kan aflezen is: serie 1cex8 en serie 1cex11 (de laatste zit in het midden en is voor de extra functie, de rest genoemde zijn voor de aandrijving en bediening van de arm en bak).
Google bied tot op heden geen soulaas.

Ik hoop dat de foto’s voldoende duidelijkheid geven.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Klein Rot
@Kurv
Hebt u het merk van de ventielen, of een foto van de zijkant?
Kurv
Helaas nog geen merk kunnen achterhalen.
Ik heb besloten om ze komende week als het uitkomt eraf te schroeven en uit elkaar te halen. Voor wat ik nu lees/zie lijkt het reviseren van dergelijke ventielen vrij eenvoudig. Kijken welke o-ringen ik nodig heb en dan denk ik dat het moet gaan lukken.
Mocht ik een merk kunnen achterhalen dan laat ik het direct weten, wellicht dat iemand dan wel tekeningen weet te vinden.
Gr
+1
marcel1982
Lijkt wel er veel op de skidsteer van een jcb.
Om de lekkage op te lossen moet het hele ventielen blok uit elkaar want door de prop lopen de draadeinden die het ventielen blok bij elkaar houden.
De afdichting in de prop zijn een o- ring en daarachter een steunring
Kurv
Precies wat Marcel aangeeft.
Heb t blok er nu af en ventielen uit elkaar. Merk is Walvoil en ik heb een heel sterk vermoeden dat het “SD6” ventielen zijn. Is er iemand die dat kan bevestigen of ontkrachten? Ik moet dus voor dit type ventiel revisie setjes aanschaffen om ze weer in orde te maken.
Ik zal wat meer foto’s bijvoegen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden vreemd , hydrauliek , aandrijving , ervaring , bediening , ventielen , reviseren , bosch , lekken en aansluiting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
556