Schakelstang van JD2030 vervangen

Vandaag stilgevallen met mijn (trouwe) JD2030: de schakelhendel voor de groepen was niet meer te bewegen (stond in neutraal, gelukkig niet in parkeerstand). Heb het schakeldeksel eraf gehaald en blijkt dat er een lipje van de schakelstang (nr 13 op de tekening) afgebroken is. Een nieuwe schakelstang is nog wel verkrijgbaar zie ik, maar heeft iemand ervaring met wat je allemaal moet demonteren om deze te vervangen? Dank voor reacties

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

JD3010
Het makkelijkst is het om de trekker te splitsen voor de versnellingsbak. Ik heb die weleens vervangen van m'n 1120 ( is dezelfde bak), maar als je het schakeldeksel eraf heb, kun je het misschien beter beoordelen of je erbij kan.
+2
trekkerdockter
Je kan het lipje er ook weer aan lassen, heb ik ook wel eens gedaan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ervaring , vervangen , demonteren en neutraal geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0