Trekker met doorlopende steekassen/ dubbelluchtsysteem van molcon ?

Vraag:
Kun je met een trekker met doorlopende steekassen het bekende Molcon dubbelluchtsysteem gebruiken?
Daarmee bedoel ik het systeem met 2 cilinders met groeven die in elkaar grijpen.
Nergens foto's gevonden...

dank

Deel dit topic

Reacties

hobbyboer
Dat zou moeten kunnen, volgens mij.
Dan moet echter wel de cilinder/bus aan het trekkerwiel langer zijn/verder uitsteken dan de steekas.
Of je moet een alternatief verzinnen voor de centrale bout waar je het dubbelluchtwiel mee vast zet, dat is ook goed mogelijk, denk ik.
mdoornekamp
@hobbyboer
Quote:
centrale bout

Oog aan de steekas lassen. haha. Geintje.

Ze hebben mij altijd verteld dat je niet aan de steekas mag trekken met de dubbellucht. Heb trouwens wel eens gezien dat ze er een draadgat in gemaakt hebben.
+1
ford8630power
@mdoornekamp ik draai een M20 oogbout in de steekas waar de gs haak aan komt. Gaat al jaren goed

(klik om te vergroten)

mdoornekamp
@ford8630power ok. Zat dat gat al in de as dan? In theorie druk je de binnenste band naar binnen over de as. Dus je klossen moeten wel echt goed vast zitten
+1
ford8630power
@mdoornekamp die zat erin ja, gebruiken ze geloof ik om met een soort poulietrekker de klossen te verschuiven.
967BJW
@mdoornekamp Wij hadden ooit een JD4255 (met doorlopende assen) met molcon 5ster en dat ging goed. Ben er nog niet uit of het met het cilindersysteem zou passen. Het is om eventueel aardappelen te poten dus dan is meer ruimte tussen de wielen mogelijk.
967BJW
@hobbyboer Het zou zijn om aardappelen te poten, dus wel wat ruimte tussen de wielen. Er bestaan wel verschillende tussenstukken voor de middenstukken denk ik.
jmos
@967BJW maar dan staat je binnenste wiel wel ver naar binnen. Hier paste die bus niet met een spindel in het midden. Zit nu een vaste bus tussen.
2850Johndeere6R
We vragen het @Molcon gewoon 😉
JohanvS
@2850Johndeere6R Molcon heeft volgens mij alleen het systeem met haken. Onder andere KN, GS en Gruva hebben de mogelijkheid van tussenbussen.
+1
Molcon
@JohanvS Goedemorgen, we hebben natuurlijk het Molcon systeem maar ook Clamp-on, dat is het systeem met de draadstangen en een cilinder tussen de wielen, en het KN-systeem, dat zijn de bussen met vertanding die dmv een centrale spindel vastgezet worden. Ik neem aan dat @967BJW het over het laatste systeem heeft. Dit kan gebruikt worden voor steekassen echter kan dit niet altijd, gekeken dient te worden hoe lang het uitstekende deel is van de as is, het brugje waarin de draad zit tbv van de spindel moet zeker genoeg vrije ruimte hebben zodat de spindel nog kan doorsteken. Als @967BJW meer gegevens kan aanleveren kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn. Anders zou er nog altijd met een vaste bus gewerkt kunnen worden, dit is een cilinder met aan beide zijden een flens met een 12/430 steek, dan is alleen het monteren en demonteren meer werk.
Mauritsdb

(klik om te vergroten)

Deze gaat ook heel goed.
+2
Klein Rot
@967BJW
Je kan ook 2 extra wielklossen kopen als de steekassen lang genoeg zijn
+2
mdoornekamp
@Klein Rot
Quote:
2 extra wielklossen

zo hoort het eigenlijk ook met steekassen. Desnoods een dubbellucht wiel met extreme bolling gebruiken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker en molcon geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN