Ik heb een goede berg trekker nodig

Wat ik nodig heb is een trekker die goed in de berge tuis is, minde dan 2 meeter breed is, wijnig elektronica heeft (omdat ik het zelf moet repareren) en voor een of andere reden gaan alle gemotoriseerde apparaten op deeze boerderij stuk dus ik wil geen hydrauliek stuur stuursysteem

Deel dit topic

Reacties

+28
spotmelker
Deze voldoet aan je wensen 😀

(klik om te vergroten)

+2
Zetor 3011
+1
volvo430
Even googlen op 'berg trekker' en je hebt het antwoord toch al?
+13
valtraaa
@volvo430 gaat ook weinig aan kapot

(klik om te vergroten)

tijm
Een paard is leuk, maar ik heb 20 hectares met brem en bramen die schoon moet en ik zie niet hoe dat te doen met een paard. Met een skelter kom ik ook al niet verder, daar brak namelijk de agter aas van.
+3
roscho
@tijm Misschien kun je wat meer info geven over wat je er precies mee wilt. Als je op echt steile hellingen gaat werken, is een werkbreedte van 2 meter niks te breed. Hoe breder, hoe stabieler.
Je hebt het over brem en bramen. Wil je dat klepelen? Wat voor werktuigen wil je er verder nog aan koppelen?
IF-V4-VD
@roscho Heb hier een D6006 van 2m breed, daar komt nog dubbel lucht op en dan is hij 3m voor in heuvel/bergachtig gebied. 2m zou wel erg laag moeten zijn om echt stabiel te zijn imho.
+7
walker1
@tijm Misschien beter een ander vak zoeken? je hebt een boerderij met 20 hectare onkruid, alle machines gaan kapot en je zoekt een trekker waar zo weinig mogelijk op zit, want wat er op zit krijg je kapot?
Misschien beter bij een sloopbedrijf beginnen?
+3
brauheist
@walker1 tja, bij mij gaat ook alles wat een motor heeft kapot. Mensen zijn er soms verbaasd van
+1
jasper01
@tijm zijnm speciale trekkers voor in oostenrijk gebouwd laag zwaartepunt ff op youtube kijken op bergboerengebruiken ze daar al lang maar welke locatie zit je
jasper01
@tijm zijnm speciale trekkers voor in oostenrijk gebouwd laag zwaartepunt ff op youtube kijken op bergboerengebruiken ze daar al lang maar welke locatie zit je
+4
deufi
Loonwerker alles laten doen, dan hoef je zelf niet te repareren. Bij alle machines gaat overigens wel eens wat kapot.
+4
Stier69
Een Lindner uit Oostenrijk.Die zijn er voor gebouwd en de oudere hebben geen electronica.
tijm
@Stier69 Die lijken niet te koop te zijn in Spanje
jasper01
@tijm kijk eens op veilingsites transport is denk ik het kleinste probleem maar way word bij jullie in de buurt gebruikt ik zou ff navraag doen bij de buren
tijm
Sorrie dat ik zo langzaam reageer ik had wat internet problemen.
2 meter breed is de maximale dreedte andes past het niet meer op de paden. Ik heb een soort van klepelmaaier maar dan met kettingen, eg, en een graafarm van 500kg.
Hooi apparatuur moet nog gekocht worden.
Het werk laten doen is niet echt een optie, het idee is namelijk om zo compleet zelfvoorzienend te worden.
Dat idee van een sloop, ik denk dat de buren denken dat we dat al begonen zijn, de berm hoord bij de boerderij en dat is de eenige plek waar je kunt parkeren.

De trekker mag wel stuurbekrachtiging hebben maar mag Niet alleen hydraulisch gestuurd worden en ik ben ook niet tegen hydraulisch remmen
jammermaarhelaas
@tijm

Maar wil je ons vertellen waar het bedrijf zich bevind? Hoe steil de hellingen zijn? Wat je allemaal met de trekker wilt gaan doen, naast het klepelen? Je hebt nu blijkbaar een trekker met een graafarm? Wat is dat voor een, merk, type? Misschien kun je met een lokale dealer gaan praten, die kennen het gebied, weten wat je nodig hebt, en hebben allicht wel iets staan.

Wij kunnen je op basis van wat je nu verteld nog maar weinig voor je betekenen.

Ook speelt mee hoeveel je er voor wilt uitgeven en wat je nu al hebt. Een klepelmaaier kan achter een andere trekker, maar hoe groot (breed en zwaar) is dan eventueel die maaier?

Er zijn ook speciale trekkers met laag zwaartepunt speciaal voor het werken op hellingen.
+1
tijm
@jammermaarhelaas Ik woon in de Galicië bergen Spanje. Ik heb nu 2 Man trekkers een 4p1 en een 4r3 + een Massey Fergunson 124 en een Barreiros r500, de Man 4p1 stad met een kapotte motor in mijn garage en de vervangende onderdelen kloppen niet met de originelen, de 4r3 lekt alle mogelijke vloeistoffen remd bijna niet ontkoppeld bijna net zo slegte en overheet steeds, de Ferguson ontspoord steeds een rupsband er terug opzetten is iets dat zomaar 2 of meer uren kost en dat ongeveer idee tweede dag, de Barreiros was gekot omdat hij een schep heeft maar kan met moeite rond het huis komen laat staan de velden op.
Voor de prijs ik dacht aan onder de 8.000e maar meer kan.
De lokale dealer zij een maant gelede, ik heb de perfecte trekker voor je maar ik weet niet wat de prijs is en ook niet wat het merk is nog wat de leevtijd is en de eigenaar weet niet waar de sleutels zijn maar dat is de perfecte trekker voor je. Maar sindsdien heeft hij me proberen te belazeren voor 50e en dus heb ik even geen zin in zijn prodeukten.

Sorie als mijn nederlands niet altijd zo goed is
roscho
Quote Reactie van @tijm:
Galicië

Ik heb in Google Maps even enkele streetviews bekeken van Galicie. Het gebied daar varieert van heuvelachtig, waarop je met een normale trekker iets kunt, tot flink steil, waar je met een normale trekker niet moet komen.
Als jij daar met die Barreiros (= licentie Hanomag 500) rijden kunt, dan lijkt mij jouw gebied heuvelachtig. Daar zou je met een niet al te hoge, stabiele trekker moeten kunnen rijden. Als we dan uitgaan van 50-60 pk met 4wd, zou je al een keus moeten kunnen maken. Kijk maar eens op tractors-and-machinery.com/, klik op "search", voer je criteria in en je vindt trekkers die voor jou geschikt zouden kunnen zijn. Ik denk dan bijv. aan International 533 of 633, een Same, Fiat o.i.d. Kies er wel een met kantelbeveiliging als je ermee op hellingen gaat werken.
Verder zou ik toch proberen om die oude trekkers van je weer op te knappen. En als je er helemaal niks meer mee kunt, ze dan afvoeren naar de sloper.
Die MF 124 kan ik nergens vinden, ik vind alleen een hooipers van dat type.
+2
Fast Eddy
@tijm

Ben je Nederlands of Spaans?
Als de MF stalen rupsen heeft is misschien het spanmechanisme of spanveer stuk waardoor de rups te slap is en er steeds af loopt. Verder zou ik alle oude rommel opruimen en 1 goede trekker weer kopen. Want aan al dat kapotte spul heb je toch niks.
IF-V4-VD
@tijm Spanjaarden belazeren buitenlanders altijd, echt ontzettende kloteverhalen gehoord erover... huizen bouwen en halverwege gewoon niet meer terugkomen maar wel laten betalen, enz enz enz...
bas101
@tijm wat is er kapot aan de motor maw weke onderdelen zoe je ? ik heb nog veel nieuwe revisiedelen liggen
+2
roscho
Quote Reactie van @tijm:
Sorrie dat ik zo langzaam reageer

Geeft niks, ik kan toch niet zo snel lezen... 😂
tijm
De oudere Lindner's zien er niet slecht uit
+1
mieras
Een linder, rigitrac, aebi en reform staan bekend als talud of bergtrekkers
Reform en aebi zijn ongeveer 2m breed. En laag bij de grond.
+1
bas101
Zwitserse tractoren zoals Bûhrer Motrac en Hûrlimann zijn gebouwd voor in de bergen ,typisch kenmerk is hun laag zwaartepunt ; bovennoemde MAN 4r3 heeft ook een laag zwaartepunt is echer in aanschaf duurder en onderdelen nog duurder
Pauls
@tijm ik zou ook kijken of een dealer in de buurt zit, je zal wss wel olie en diesel-filters af en toe moeten wisselen. En als je okkazie koopt, zal je toch af en toe (kleine) probleempjes moeten oplossen of onderdeeltjes vervangen of herstellen.
Kijk ook eens naar een (oudere) carraro trekker. Worden in Italië gebouwd, zijn voor de wijnbouw gemaakt, weinig hydraulisch, mechanische remmen etc. Koop een niet te grote en steek er brede banden onder. Hier kunnen we met die beestjes tot 40° aan om te klepelen. We hebben de wielen wel met water voorzien voor extra ballast. Degelijk, op 4500u enkel normaal onderhoud gedaan, keer een lampje etc. Kies er eentje met fuseesturing, geen knikker, werkt een stuk prettiger op hellingen.
+1
d15o
@luk-van-der-velpen Antonio Carraro is inderdaad de beste voor Galicie, maar ik zou dan wel een nemen met hydraulische remmen, een stuk veiliger op de hellingen dan een met trommelremmen. Vast frame (bastidor rigido) is ook veel beter dan de met knik frame, die vallen sneller om. Goedkoop zijn ze echter niet. Ferrari/Pasquali is ook een optie maar kwalitatief veel slechter dan Carraro.
d15o
Een goedkope optie is een John Deere 2120, een versie daarvan werd in Spanje gemaakt, volgens mij hebben die al hydraulische remmen. De JD 2120 heeft echter geen 4x4. Je zou er kleinere wielen onder kunnen zetten en water in de banden voor meer stabilisatie. Als je echt 4x4 nodig hebt dan is een Antonio Carraro ideaal, Ferrari/Pasquali een goedkopere optie.
tijm
Ik ben een Nederlander.
Zijn die reform een beetje kwaliteit, en zijn ze een beetje makkelijk te repareren?
Er staat een Reform Metrac 3000 te koop, weet iemand of die trekkers wat aan kunnen?
Ik heb er een beetje naar gezocht ze leken alleen gebruikt op schreef maar redelijk glad terrein, kunnen ze wel tegen wat grof terrein, de berg ligt hier bezaaid met reste stronken van allerlei soorten en maten.
Die Antonio Carraro vind ik te lelijk, daar wil ik eigenlijk niet in gezien worden.
Ja ik moet eigenlijk gewoon de trekkers repareren en normal vind ik het wel leuk,
maar de laatste tijd gaat alles zo moeizaam, en naar een garage sturen is ook niet echt een optie, ik ben erg on te vrede over de garages de laatste tijd (niet alleen in Spanje).
mieras
@tijm ik rij reform metrac h75. dat is moter naast de cabine. ik ben er tevreden over kunnen erg veel.
Ik doe er veel mee aan dijken maaien maar ook ruigtes van bramen en opschot verwijderen aan de dijken.
Service hier in Nederland is goed. Via de dealer. Boom stronken klimt die wel over is alleen gevaarlijk voor je maaier dat die er niet op krom gaat.
tijm
@mieras Dat klinkt niet slecht, en onderhoud? moet je er vaak iets aan doen?
mieras
@tijm ik rij wel jonge machines zie mijn fotos. Mijn vorige reform was met adblue. hadden daar veel storing op de adblue. Verder weinig storingen als regulier onderhoud. nu heb ik net weer een nieuwe dus afwachten.
Die voor het adblue model waren ook goed. Die hebben we ingeruild met 9000 uur.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , stuur , hydrauliek en boerderij geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0