Is de Deutz 5006 sterk genoeg voor een rotoreg van 3 meter?

Is een rotoreg van 3 meter geschikt voor onze Deutz 5006? Of kiezen we beter een smallere?
We zitten hier op Zeeuwse kleigrond.
Is de 50 pk voldoende?
De trekker is nogal licht van voren. Moeten we misschien frontgewichten monteren?

Deel dit topic

Reacties

+1
vanheule
Dat word wel heel krap normaal minimum 100pk voor 3 meter
Laurosa
@vanheule Bedankt. Ik was er al bang voor.
+2
JD3010
@vanheule Bij mij gaat er 68pk voor een 4m, dat gaat prima. 💪
+1
nhfendt fan
Op land dat op wintervoor heeft gelegen zou het misschien kunnen in de laagste versnelling . Op vers geploegd land kan je het vergeten . Bij kunnen een trekker van 120 pk mak krijgen voor de kopeg op klei gronden ( ook 3 meter ) en vergeet het gewicht niet een kopeg weegt meer dan je denkt !
+1
robbin lamers
Dat zie ik niet goed komen, je kunt beter een 2.5 meter zoeken, en dan gaat die er nog plat voor als je diep gaat werken denk ik. Daarnaast zou de deutz hem niet gemakkelijk tillen inderdaad. Ik weet niet hoe groot areaal je moet bewerken, maar ik denk niet dat het heel veel meer dan een paar hectare zal zijn? Dan werkt een 2.5 meter versie denk ik vele malen gemakkelijker.
+1
vanheule
@robbin lamers 2.5meter word nog krap, volgens mij
Laurosa
@robbin lamers Het is inderdaad maar 2 ha. Een 2,5 meter exemplaar is dan inderdaad gunstiger. Deze zijn soms nog wel tweedehands te koop. Smaller vind ik ze eigenlijk niet.
+1
vanheule
@Laurosa heb je een 1000toeren aftakas? Of heb je enkel 540 toeren?
Op 540 moet het wel lukken
+1
JD3010
@vanheule 540 of 1000 toeren aftakas maakt toch niet uit, het gaat om het toerental van de rotors.
+1
bart-spies
@Laurosa Heel af en toe staat er nog een van 2 meter op het web, maar die zijn inderdaad niet rijk bezaaid en vaak snel vertrokken (ben zelf ook nog zoekende....)
+1
Deutz-5006
Hier ook met de 5006 voor de 3m kopeg. Wat ik wel moet zeggen is al een oud type lely die erg weinig weegt tov nieuwere. Motor van onze is wel erg goed wakker en gaat het net, maar wat voor land hoe diep etc scheeld natuurlijk allemaal. Hier geen problemen mee verder. Zwaardere er ok wel eens achter gehad. Hefde die prima alleen moet er gewicht aan en is het trekkertje eigenlijk aan de lichte kant..tractorfan.nl/picture/1510290/ deze kopeg ging prima
+1
JohanvS
Ondiep rotoreggen op vlak land voor bijvoorbeeld bietenzaai of graszaai gaat goed. Ga je dieper en met de bak vol grond dan heb je nogal wat meer pk’s nodig
+3
Laurosa
We hebben een 2,5 meter kopeg kunnen kopen. Iedereen bedankt voor het meedenken.
+2
JD3010
@Laurosa Nou, succes ermee. 👏👏

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , deutz , frontgewichten en rotorkopeg geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0